Hidayet Türkoğlu açıkladı! 'Ligler sonlandırıldı'

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu tüm basketbol liglerinin sonlandırıldığını ve şampiyon ilan edilmeyeceğini açıkladı.

GİRİŞ 11.05.2020 16:01 GÜNCELLEME 11.05.2020 17:09
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tüm liglerin şampiyon ilan edilmeden ve küme düşme olmadan sonlandırıldığını duyurdu.

 

 

TBF'den yapılan açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen basketbol liglerine ilişkin tüm senaryoların değerlendirildiği ve başta ilgili bakanlıklar olmak üzere FIBA ve TBF Sağlık Kurulu ile tüm kulüplerin görüşlerinin alındığı belirtildi.

TBF Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ardından Türk basketbolunun geleceği gözetilerek sporcu, idareci ve basketbol ailesinin sağlığını korumak amacıyla şu kararların alındığı kaydedildi:

 

 

"Tüm basketbol ligleri sonlandırılmıştır. Hiçbir ligde şampiyon ilan edilmeyecektir. Sezon öncesi ilan edilen statüde yer alan düşme ve çıkma işlemleri uygulanmayacaktır. Liglerin sıralaması ve kulüplerin Avrupa kupalarındaki temsil hakları mevzuata göre belirlenecek ve önümüzdeki günlerde duyurulacaktır. Gelecek sezonun lig yapıları, kulüp mali denetim ve lisans talimatı da dahil olmak üzere ilgili mevzuat hükümlerine göre oluşturulacaktır."

YORUMLAR 70
  • yiğit 3 yıl önce Şikayet Et
    İflas edecek kulüp Galasaray mı? sen diğer kulüplerin durumundan haberdar değilsin anlaşılan. Üzerin açık kalmış hayal görüyorsun.
    Cevapla
  • Muslera 3 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe iddialı ise iptal et, galatasaray iddialı ise devam et
    Cevapla
  • yiğit 3 yıl önce Şikayet Et
    Fener nerede iddialı masa tenisinde mi? Futbolda 7. sıradasınız play off oynamaya kalkıyorsunuz ALTAY'cığım.
    Cevapla
  • alper 3 yıl önce Şikayet Et
    sosyal mesafe firikik nasıl kullanılcak yanyana durup
    Cevapla
  • Arf 3 yıl önce Şikayet Et
    Efes tartışmasız bu sezonun Avrupa da en iyi takımıydı. Ligde de rakiplerine büyük üstünlük kurmuştu. Anadolu Efes in şampiyon ilan edilip öyle sonlandırılması en doğru karar olurdu. Kimsenin de bir itirazı olmazdı. Yazık oldu emeklerine
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Süper Ligde iptal edilmeli bu şartlar altında futbol oynanmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle