Bakan Kasapoğlu sokak basketbolu için Esenler'de

Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Esenler'de "3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası"nı hava atışıyla başlatacak, ardından geri dönüşümden elde edilen defterleri ve tekerlekli sandalyeleri öğrencilere dağıtacak.

Bakan Kasapoğlu sokak basketbolu için Esenler'de
Bakan Kasapoğlu sokak basketbolu için Esenler'de
GİRİŞ 19.09.2018 16:00 GÜNCELLEME 19.09.2018 16:00

Esenler Belediyesi, "Esenler'de Basketbol Spor Yap Bol Bol" sloganıyla, "3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası" düzenliyor.

Basketbolu her mahallede oynanır hale getirmek amacıyla yola çıkılan proje, basketbola gönül vermiş gençlere ülkelerini milli takım düzeyinde temsil edebilme imkânı da sunacak.

Heyecan dolu turnuva, "Profesyonel 3x3 Basketbol Takımları"nın nefes kesecek gösteri maçıyla start alacak. Turnuvanın hava atışını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yapacak. Heyecanlı ve çekişmeli mücadelelerin yaşanacağı gösteri maçıyla birlikte Esenler'de basketbol sokağa inecek. Proje kapsamında ilçedeki 16 mahalleye basketbol sahaları kurulacak.

"3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası"nın başlamasının ardından "Defter Dağıtım Töreni" yapılacak. Tamamen atıkların ayrıştırılmasından elde edilen gelirle 9'uncu yılında 4,5 milyona ulaşan defterlerden 500 bini, ilçede eğitim gören yaklaşık 90 bin öğrenciye dağıtılacak. Geri dönüşümden elde edilen tekerlekli sandalyeler de engelli vatandaşlara teslim edilecek. "Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda en çok pil toplayan okulların da ödüllendirileceği programda, belediye temizlik çalışanlarından oluşan "Temizlik Korosu", temizlik malzemelerinden yaptıkları özel enstrümanlarıyla mini bir konser verecek.

Birbirinden renkli görüntülere sahne olacak oganizasyona, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da katılacak.