Türkiye potada İsveç'i rahat geçti

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'ndaki altıncı ve son maçında İsveç'i 77-52 yendi.

Türkiye potada İsveç'i rahat geçti
Türkiye potada İsveç'i rahat geçti
GİRİŞ 01.07.2018 19:47 GÜNCELLEME 01.07.2018 20:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'ndaki altıncı ve son maçında İsveç'i 77-52 yendi.

Milli takım, bu sonuçla grubunu 4 galibiyet ve averajla zirvede tamamladı. Milliler, 2019 FIBA Dünya Kupası finallerine katılma hakkı elde etmek için ikinci tur gruplarında mücadele verecek.

Karşılaşmaya özellikle savunmada iyi başlayan milliler, ilk 4 dakikada rakibine sayı atma şansı tanımazken, Wilbekin ve Cedi Osman'ın 3 sayılık basketleriyle 9-0'lık üstünlüğü yakaladı. Czerapowicz'in art arda attığı basketlerle 10 sayı kaydeden ve potasında sadece 2 sayı gören İsveç, 7. dakika içinde farkı 1'e (11-10) indirdi. Furkan Korkmaz'ın sayılarıyla rakibinin öne geçmesine izin vermeyen ay-yıldızlılar, çeyreği 17-15 önde bitirdi. 

A Milli Takım, 2. periyoda da iyi giren taraf oldu. Furkan Korkmaz ile üst üste 12 sayı üreten Türkiye, 16. dakika içinde farkı 8'e çıkardı: 29-21. Viktor Gaddefors ile hücumdaki sıkıntısına son veren rakibi karşısında Cedi Osman ile etkili olan Türkiye, farkı çift hanelere taşıdı ve soyunma odasına 39-25 üstün gitti.  

Türkiye, 3. çeyreğin ilk bölümünde Sertaç Şanlı ile sonuca gitti. Sertaç Şanlı'nın boyalı alandan bulduğu 6 sayıyla farkı giderek açan milliler, 22. dakika içinde skoru 45-25'e taşıdı. Hem hücumda hem de savunmada başarılı bir performans sergileyen ay-yıldızlılar, Cedi Osman'ın skorer oyununu sürdürmesiyle 26. dakikayı da 56-39 ile üstün geçti. Milliler, final periyoduna 64-41 önde girdi. 

Son çeyreğe milliler, Metecan Birsen ve Kartal Özmızrak'ın 3 sayılık basketleriyle başladı. Rakibinin düşük şut yüzdesinde kalmasını iyi değerlendiren Türkiye, 35. dakikayı 73-45 üstün geçti. Kalan sürede İsveç, biraz olsun farkı kapatsa da oyunun kontrolünü elinde tutan A Milli Erkek Basketbol Takımı, karşılaşmadan 77-52 galip ayrıldı.  

Ankaralı eski hakemlere plaket

Türkiye ile İsveç arasında oynanan karşılaşmanın devre arasında, Ankara'da yetişmiş ve 20 yılı aşkın kariyere sahip eski hakemlere teşekkür plaketi verildi. 

Eski hakemler Doğan Ersavaş, Ömer Ozan, Gökhan Günalp ve Aydemir Ekti'ye plaketlerini, Türkiye Basketbol Federasyonu Birinci Başkan Vekili Özden Pelister ve Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok verdi. 

Türkiye: 77 - İsveç: 52

Salon: Ankara 
Hakemler: Saverio Lanzarini (İtalya), Ivor Matajek (Çekya), Nicolas Maestre (Fransa)

Türkiye: Wilbekin 6, Doğuş Balbay 3, Cedi Osman 20, Metin Türen, Semih Erden 2, Sertaç Şanlı 8, Kartal Özmızrak 8, Furkan Korkmaz 23, Göksenin Köksal, Melih Mahmutoğlu, Metecan Birsen 3, Ege Arar 4

İsveç: Massamba 3, Hakanson, Lindqvist 2, Viktor Gaddefors 14, Spires, Czerapowicz 21, Birgander 8, Borg, John Gaddefors 2, Person 2, Pahlmblad, Ramstedt 

1. Periyot: 17-15

Devre: 39-25

3. Periyot: 64-41 

Beş faulle çıkan: 31.40 Spires (İsveç)

YORUMLAR 5
  • bugün ayın 24 ü 5 yıl önce Şikayet Et
    gavurmusun nesin sen. gözünü aç bayan voleybol takımı takımı bugün Çin’de final oynadı maalesef kaybetti ama gene 2. olduk. bayanlarda hiç devşirme oyuncu yok amma bayan voleybolunda şu anda dünyada en iyilerden biriyiz ülke olarak. ama unutma bu başarı kaliteli yabancı oyuncu sayesinde gelişerek buralara geldi basketbol da bir tane devşirme oyuncu niye bu kadar battı anlamadım elin gavuru işine yarayan ne varsa kullanıyor bizemi ayıp.
    Cevapla
  • Futbol 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel basketbol federasyonunu yönetenler hep basketbolün içinden gelen kişiler demmekki başarı bu şekilde sağlanıyor. Futbolumuzuda para kazanma yeri olmaktan çıkıp yani iş adamlarının yönetmesinin terk edilip futbolun içinden gelen kişileri yönetmesi lazım.
    Cevapla
  • Dava 5 yıl önce Şikayet Et
    Mesut özil İlkay gündoğan Alman milli takımında oynuyorlar, fransız milli takımındaki afrika kökenli oyuncuların haddi hesabı yok, ingiliz ve ispanyolların da hakeza. Bizim tek sukıntımız bu sporcuları bizim yetiştiremememiz. İnşallah zenginleştikçe o da olacak
    Cevapla
  • Gavur 5 yıl önce Şikayet Et
    Yine bi gavur bulmuslar oynatiyolar türk diye. Bu ülkenin çocuklarina hakaret bu isler. Yerli ve milli olmak bu değil. Altyapı bitik. Ithal sporcularla geciniyoruz
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen git oyna istersen, yerli ve millisin ya... Ülkeye bir değer daha kazandırdık diye sevinmek lazım bence, wilbekin çok iyi ve gayretli oynuyor, alt yapıdan gelenlere de iyi bir örnek kesinlikle
    Cevapla