FETÖ'cü Enes'in iddianamesi hazırlandı!

FETÖ elebaşına yakınlığıyla bilinen firari basketbolcu Enes Kanter hakkında sosyal medyadan yağdırdığı hakaretler hakkında iddianame düzenlendi.

FETÖ'cü Enes'in iddianamesi hazırlandı!
FETÖ'cü Enes'in iddianamesi hazırlandı!
GİRİŞ 20.12.2017 10:49 GÜNCELLEME 20.12.2017 10:52
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e bağlılık yemini eden basketbolcu Enes Kanter hakkında farklı tarihte birden fazla kez Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Enes Kanter'in sosyal paylaşım sitesinde Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan küçük düşürücü ve incitici mesajlarına yer verildi. İddianamede, Kanter'in yayınladığı mesajla Cumhurbaşkanını tahkir ve tezyif ettiği kaydedildi.

4 YILA KADAR HAPİS!

İddianamede, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile Yargıtay İçtihatlarına göre sözlerin hakaret suçunu oluşturduğu belirtilirken, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün 1 Kasım 2017 günü soruşturma izni vermesi üzerine Kanter'in işlediği hakaret suçunun cezalandırılması gerektiği ifade edildi. İddianamede Kanter'in "Cumhurbaşkanına hakaret" suçu kapsamında bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası istenirken, suçun aleni işlendiği gerekçesiyle ceza altıda biri oranında artırılmasını talep edildi. Dava, Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

YORUMLAR 19
  • Ben. 6 yıl önce Şikayet Et
    İki sene daha NBA'de oynarsın, sonra ağabeyin Hakan Ş. gibi kalırsın ortada, dönecek vatanın olmaz, peşinden koştuğun da para kesilince seni hatırlar mı?
    Cevapla
  • kılıç 6 yıl önce Şikayet Et
    şu soytarı ve de zibidiye ağzının payını vermek lazım tabii ki....
    Cevapla
  • kasim 6 yıl önce Şikayet Et
    basket boll federasyonuna kayıtlı ise federasyon lisansını iptaleder oda eşekgibi türkiye,ye gelir
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün malına mülküne el koyun akrabalarını araştırın son yıllarda bir mal artışı varsa Onuda araştırın
    Cevapla
  • Kaplan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu embesil hakkında söz söylemeye bile gerek yok.Yüz ifadesi her şeyi anlatıyor zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle