Trump'a ağır sözler! "Ülkeyi bölmek istiyor"

San Antonio Spurs coachu Popovich, ABD Başkanı Trump'ı çok sert eleştirdi.

Trump'a ağır sözler! "Ülkeyi bölmek istiyor"
Trump'a ağır sözler! "Ülkeyi bölmek istiyor"
GİRİŞ 17.10.2017 13:00 GÜNCELLEME 17.10.2017 13:08

San Antonio Spurs coachu Popovich, ABD Başkanı Trump'ı çok sert eleştirdi: "Bu adam, ülkeyi bölerek yönetmek istiyor. Eski başkanlar Obama ve Bush hakkında söyledikleri yalan. Oval Ofis'teki adam ruhsuz bir ödlek. Asıl utanması gerekenler onun bu göreve uygun olmadığını bile bile onunla çalışanlar."

NBA'in ve bu ligin köklü takımlarından San Antonio Spurs'ün efsane coach'u Gregg Popovich, sözünü sakınmayan bir kişi olarak bilinir. Efsane spor adamının son açıklaması ise onun bile sınırlarını zorlayacak türden... 

The Nation'dan Dave Zirin, yazdığı haberde Popovich'in kendisini şahsen arayıp ABD Başkanı Donald Trump'ın Nijer'de hayatlarını kaybeden dört ABD askeri hakkındaki sözleri üzerine açıklama yapmak istediğini anlattı. Trump'ın "Başkan Obama ve diğer başkanların çoğu bu tip olaylardan sonra hayatlarını kaybedenlerin ailelerini aramadılar. Ben uygun zamanda, yapabileceğimi düşündüğüm anda aradım" demişti. 

ABD Hava Kuvvetleri'nde 5 yıl görev yapmış olan Popovich, Dave Zirin'e "Başkanın söylediklerinden ve bu ülkeyi bölerek yönetme yaklaşımından şaşkınlık ve hayal kırıklığı duyuyorum. Sevdiklerini savaşta kaybedenler hakkındaki son açıklamaları, eski başkanlar Obama ve Bush hakkındaki 'Ailelerle hiç iletişim kurmadılar' yalanları artık sınırları aştı. Bunlar hakkında sözcük bulmakta zorlanıyorum" diye konuştu.

Bu cümlelerden sonra Zirin yazısına "Coach, bu noktada sustu. Kelime bulamıyor ve konuşmamız sona erecek diye düşündüm. Derin bir nefes aldıktan sonra konuşmayı sürdürdü" diye devam etti ve Popovich'in şu sözlerini yazdı:

"Oval Ofis'teki bu adam ruhsuz bir ödlek... Kendisini büyütmenin tek yolu olarak diğerlerini küçültmeyi görüyor. Eski başkanlar hakkında, ölmüş askerler üzerinden yalan söylemek ancak onun alçalabileceği bir durum. Beyaz Saray'da hastalıklı bir yalancı var, burada bulunmaya ne aklıyla, ne duygusal yönden ne de psikolojik olarak uygun... Bunu bütün dünya da biliyor, her gün yanında olanlar da... Bu başkanla birlikte çalışanlar utanmalı çünkü onun bu göreve ne kadar uygun olmadığını en iyi onlar biliyor ve bu konu hakkında hiçbir şey yapmamayı tercih etmiş durumlar. En çok acı veren de bu."