Belçika, Büyük Britanya'yı devirdi
Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu ilk maçında Belçika, Büyük Britanya'yı 103-90 yendi.
Çekişmeli başlayan müsabakada Tabu ile skorer bir oyun ortaya koyan Belçika'ya, Nelson, Olaseni ve Achara ile karşılık veren Büyük Britanya, ilk çeyreği 26-24 önde geçti.
İkinci çeyrekte Büyük Britanya, pota altını ve boyalı alanı iyi kullanırken, dış atışlara yönelen Belçika, bunda başarılı oldu. Gillet ve Van Rossom'un 3 sayılık basketleriyle oyuna ağırlığını koyan Belçika, devreyi 54-53 üstün kapattı.
Müsabakanın üçüncü çeyreğine iyi savunma yaparak başlayan Büyük Britanya, 5,5 dakikalık sürede rakibine 9-2'lik üstünlük sağlayarak 8 sayılık fark yakaladı: 63-55. Ardından Gillet, Van Rossom ve Salumu ile skorer bir oyun ortaya koyup, savunmasını sertleştiren Belçika, oyunun kontrolünü tekrar eline alarak, son çeyreğe 73-67 galip durumda girdi.
Son periyotta rakibinin faul problemine girmesini iyi değerlendiren Belçika, karşılaşmadan 103-90 galip ayrıldı.