Mahkemeden Hidayet Türkoğlu için karar!

Türkiye Basketbol Federasyonu Seçimli Genel Kurulu'nun iptaline ilişkin açılan davayı Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi reddetti.

Mahkemeden Hidayet Türkoğlu için karar!
Mahkemeden Hidayet Türkoğlu için karar!
GİRİŞ 04.05.2017 17:41 GÜNCELLEME 04.05.2017 21:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hidayet Türkoğlu'nun başkan seçildiği Türkiye Basketbol Federasyonu Seçimli Genel Kurulu'nun iptaline ilişkin açılan ve mahkemenin bilirkişi raporlarına başvurduğu davadan Türkoğlu'na bu kez iyi haber geldi.

Basketbol lisanslı oyuncusu Ayberk Yağız tarafından Hidayet Türkoğlu'nun yasaklı madde kullanmaktan kesinleşmiş cezası bulunması gerekçesiyle, TBF Başkanlığı'nın iptaline ilişkin açılan dava ile ilgili mahkeme bugün gerçekleşen 2. duruşmada dosyayı karara bağladı.

İlk duruşmada TBF'nin taleplerini reddeden ve daha sonra dosyayı bilirkişiye tevdi edilmesine karar veren mahkeme, bilirkişi heyetinden gelen raporların ardından bugün görülen 2. duruşmada davacının husumet ehliyeti olmadığı gerekçesiyle açılan davayı reddetti.

Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, davacının genel kurul delegesi olmaması ve bu nedenle dava açmaya hakkı bulunmaması nedeniyle açılan davayı usul yönünden reddetmiş oldu. (Sporx)

YORUMLAR 1
  • Muhterem Yurdatapan 6 yıl önce Şikayet Et
    Dopingden ceza almış, ve yasalarca başkanlığa adaylığını koyamayan dopingcinin federasyon başkanı olmasını hukukumuz onayladı. Tarihe not düşülsün.
    Cevapla