Fenerbahçe'nin yıldızlarına kanca

Ruslar, Kanarya’nın iki yıldızı Vesely ve Udoh’un peşinde. Bogdanoviç ise NBA ekibi Phoenix’in radarında...

Fenerbahçe'nin yıldızlarına kanca
Fenerbahçe'nin yıldızlarına kanca
GİRİŞ 18.05.2016 09:42 GÜNCELLEME 18.05.2016 09:42

Coach Obradovic, final basın toplantısında “Seneye de buradayım ve şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız” açıklamasını yaptıktan sonra iç transferde düğmeye basıldı.

Öncelik, çok değerli oyunculardan kurulu kadroyu koruyup, ardından takviyeler yapmak. Bu yönde de çalışmalar başladı ve sözleşmeleri bitecek olan Vesely,Udoh ve Bogdanovic’in takımda kalması için ilk teklifler sunuldu.

Udoh patlama yaptı

Sezon içinde NBA’den ve CSKA Moskova’dan teklif alan Jan Vesely’nin kalmak için 3 milyon Euro civarı para istediği öğrenildi. Genel Menacer Gherardini’nin ısrarı üzerine transfer edilen ve sadece 900 bin Euro’ya oynayan Ekpe Udoh da beklenin çok üzerinde bir performans sergileyince talipleri arttı. Pota altında eksiği bulunan CSKA Moskova’nın, Nijerya asıllı pivotla yakından ilgilendiği öğrenildi.

Obradovic faktörü

Bu iki ismin yanı sıra NBA hakları Phoenix’te bulunan Bogdan Bogdanovic’in de durumu belirsiz.

Sezon içinde verdiği röportajda, “NBA için acele etmeyeceğim, mental ve fizik olarak kendimi hazır hissettiğimde gideceğim” diyen Sırp skoreri Phoenix ısrarla istiyor. Kanarya’nın maddi olarak NBAtakımları seviyesine çıkması mümkün değil. Burada coach Obradovic’in devreye girip bu üç ismi ikna etmesi bekleniyor.

Fenerbahçe’de çok mutlu olan ve Obradovic yönetiminde performansları neredeyse ikiye katlanan bu yıldızlar, kararlarını yaz döneminde verecek.