Fenerbahçe tarih yazmak için sahaya çıkıyor!

Euroleague'de Final Four heyecanı, Almanya'nın başkenti Berlin'de başlayacak.

Fenerbahçe tarih yazmak için sahaya çıkıyor!
Fenerbahçe tarih yazmak için sahaya çıkıyor!
GİRİŞ 13.05.2016 09:33 GÜNCELLEME 13.05.2016 20:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'yi temsil edecek Fenerbahçe'nin yanı sıra Rusya'dan CSKA Moskova ile Lokomotiv Kuban, İspanya'dan ise Laboral Kutxa takımları şampiyonluk mücadelesi verecek.

Mercedes-Benz Arena'daki organizasyonda ilk maçlar bugün yapılacak. Tek maç eleminasyon sistemine göre yapılacak müsabakalar sonunda kazanan takımlar 15 Mayıs Pazar günü finalde karşılaşacak. Kaybedenler ise aynı gün finalden önce üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek.

Maç programı şöyle:

Bugün:

19.00 CSKA Moskova-Lokomotiv Kuban

22.00 Fenerbahçe-Laboral Kutxa

15 Mayıs Pazar:

18.00 Üçüncülük maçı

21.00 Final

Fenerbahçe ilk finalini istiyor

Fenerbahçe, Laboral Kutxa karşısında Avrupa Ligi'nde ilk kez final oynama hakkı elde etmek için mücadele edecek.

Geçen sezon ilk kez yer aldığı Final Four'u 4. sırada tamamlayan Fenerbahçe, İspanyol rakibini yenip hem Türk basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirerek finale çıkmaya hem de organizasyondaki ilk galibiyetini elde etmeye çalışacak.

Tarihinde 5. kez Final Four'da yer alacak Laboral Kutxa, iki kez finalde kaybettiği kupayı bu sefer kazanmayı hedefliyor.

Fenerbahçe ile Laboral Kutxa Avrupa Ligi'nde daha önce 12 kez karşılaştı. Bu maçlarda İspanyol ekip Fenerbahçe'ye önemli bir üstünlük kurdu. İspanyolların 9 galibiyetine, sarı lacivertliler 3 kez kazanarak cevap verdi. Fenerbahçe ile Laboral Kutxa en son geçen sezon Top 16 turunda karşılaşmış ve iki takım da sahasındaki maçları kazanmıştı.

YORUMLAR 1
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah hayırlısı olur.
    Cevapla