Sırbistan İtalya'yı ezdi geçti! Lider bitirdiler

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Sırbistan, İtalya'yı 101-82'lik skorla mağlup etti.

Sırbistan İtalya'yı ezdi geçti! Lider bitirdiler
Sırbistan İtalya'yı ezdi geçti! Lider bitirdiler
GİRİŞ 10.09.2015 17:46 GÜNCELLEME 10.09.2015 17:47

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2015) A Milli Takımımız ile aynı grupta yer alan Sırbistan ile İtalya, grubun son maçında karşı karşıya geldi. Grup liderini belirleyecek karşılaşmayı Sırbistan 101-82'lik skorla kazanmayı başardı.

Sırbistan bu galibiyetle, B Grubu'nu 10 puanla lider bitirip, İtalya ise 8 puanla ikinci sırada bitirip bir üst tura çıkmayı başardı.

Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Sırbistan, İtalya önünde ilk çeyrekten itibaren oyunda üstünlüğünü gösterdi. İlk çeyreği 18-14, ilk yarıyı da 44-33 önde kapadı. Sırbistan skorun da rahatlığı ile ikinci yarıda da kontrolü elinde bulundurarak, farkı giderken açtı. Milos Teodosic Sırbistan adına kaydettiği 26 sayı ve yaptığı 8 asist ile galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Karşılaşmanın en skorer ismi de attığı 26 sayıyla Sırbistan'dan Milos Teodosic oldu.

Bu sonucun ardından A Milli Takımımız için 2 ihtimal kaldı. Almanya ile İspanya arasında oynanacak karşılaşmada ev sahibi Almanya'nın alacağı galibiyet bizim için büyük önem taşıyor.

Olasılıklar şu şekilde:

1. İspanya kazanırsa...
Sırbistan'ın İtalya'yı yenmesinin ardından, turnuvaya devam etmek için kazanmak zorunda olan İspanya da kazanırsa, 12 Dev Adam 4. sırada yer alacak.

2. Almanya kazanırsa...
Ev sahiplerinden biri olduğu turnuvada hayatta kalmak için mutlaka kazanması gereken Almanya, galibiyetiyle adeta 12 Dev Adam'ı Fransa ile eşleşmekten kurtaracak. Millilerimiz için en iyi seçenekler de bu sonuçlar ışığında ortaya çıkacak. Millerimiz bu durumda grubunu 2. sırada bitirecek.