Enes Kanter'den tepki çeken açıklama!

2 yıldır Milli takıma çağrılmasına rağmen kampa katılmayan Enes Kanter, Ataman tarafından Milli takıma çağrılmamasını bakın neye bağladı.

Enes Kanter'den tepki çeken açıklama!
Enes Kanter'den tepki çeken açıklama!
GİRİŞ 24.06.2015 02:22 GÜNCELLEME 24.06.2015 12:03
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

HABER7 / DETAY

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, eylül ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nın kadrosuna, NBA ekibi Oklahoma City Thunders'ta forma giyen Enes Kanter'i çağırmadı.

2 yıldır Milli takıma çağrılmasına rağmen kampa katılmayan, Milli takımın Yunanistan mağlubiyeti sonrasında "Hahahahaha" şeklinde tweet atan Enes Kanter, yaptığı açıklamayla tepki topladı.

Cemaate yakınlılığla bilinen Kanter, Milli takıma çağrılmamasını inandığı değerler ve siyasi görüşüne bağladı.

DEV MAÇ SONRASI SKANDAL TWEET

Enes Kanter, 2012 yılında A Milli Takım kampına katılmayı reddetti. Bunun üzerine o dönemin Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Enes'in bir daha milli takıma çağrılmayacağını açıkladı. Yıldız oyuncu daha sonra milli takım Yunanistan'a yenilip 2013 Avrupa Şampiyonası'ndan elenince, "Hahahahaha" şeklinde tweet atmıştı.

ATAMAN: ÇAĞIRDIK GELMEDİ

Başantrenör Ergin Ataman, ''Son 2 yıldır Enes, çağrılmasına rağmen Türk Milli Takımı'na dahil olmadı. Benden önceki dönemi çok vurgulamak istemiyorum ama, geçen yıl göreve geldiğimde beyaz bir sayfa açacağımı ve kadroda tüm oyuncuları görmek istediğimi söyledim.

Bu dönemde Enes'le temas kurmaya çalıştım. Ancak bütün iyi niyetli çabaları arağmen Enes'ten herhangi bir cevap alamadım. Birkaç kez görüşmeye davet ettim ama bir türlü buluşamadık.'' açıklamasını yaptı.

Bütün bu yaşananların ardından Türk milletinden özür dilemesi beklenen Enes Kanter, Milli takıma çağrılmamasını siyasi nedenleri bağladı.

ENES KANTER'İN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMASI

Kanter, ''2015 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli takım kadrosuna seçilmemem kararı, vatanım adına da, demokratik değerlerimiz adına da endişe verici. Son iki senedir tarafımdan her ortam ve imkanda açıkça ifade ettiğim milli takımımızda görev alma arzum olmasına rağmen bugün ortaya sunulan sebepler beni çok üzdü. Bu konuda verilen kararın ve açıklamanın profesyonel ve milli takımımıza yakışır şekilde olmasını temenni ederdim. Sunulan sebepler gerçeği yansıtmıyor ve kadroya alınmama sebebim inandığım değerler ve siyasi görüşümdür. açıklamasını yaptı.

Bu açıklamanın ardından yıldız oyuncuya özellikle sosyal medyada tepki yağdı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • Uğur Cu 8 yıl önce Şikayet Et
    O giymediğin forma üzerinde bulunan AY YILDIZ için nice Şehit kendiini feda etti, size yakışanı yapmaya devam ediyorsunuz, bence siz gidin İSRAİL formasını giyip maçlara çıkın, çünkü GÜLEN i onlar çok seviyorlar.
    Cevapla
  • bilal 8 yıl önce Şikayet Et
    vatan sevgisi imandan gelir. Milli takım yeniliyor bu da seviniyor. münafıklık alametimidir nedir bende anlayamadım. işin enteresan kısmı bu belirti nedense yahudilerdede var. sizcede enteresan değilmi...
    Cevapla
  • Şerif 8 yıl önce Şikayet Et
    Süfyan tesiri ...tehlikeyi bertaraf ettik sayın siz hala.
    Cevapla
  • calp 8 yıl önce Şikayet Et
    bu arkadaş türkmü
    Cevapla
  • Mustafa Eyce 8 yıl önce Şikayet Et
    Forma numaran gibi koskoca SIFIRRRRRRRRRRR bir adamsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle