Benfica'nın kelebek etkisi! Fenerbahçe eşleşmesinden sonra 1 yılda milyonlar kazandılar
İspanyol devi Real Madrid'de Jose Mourinho, 13 yıl sonra ikinci kez takımın başına getirildi. Mourinho ayrılığından 15 milyon euro kazanan Benfica'nın son bir yılda elde ettiği kazanç dikkat çekti.
Portekiz temsilcisi Benfica, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi lig etabına katılmak için play-off turunda eşleştiği Fenerbahçe maçlarından son Mourinho ayrılığına kadar olan zaman diliminde elde ettiği kazançla dikkat çekti.
Benfica, Avrupa arenasında Fenerbahçe karşısında aldığı kritik sonucun ardından önemli bir gelir elde etti. Şampiyonlar Ligi'ne katılım ve devamındaki süreçle birlikte kulübün kasasına yaklaşık 40 milyon euro seviyesinde bir gelir girdi.

KEREM'İN BİR GOLÜYLE 65 MİLYON EUROLUK KAZANÇ...
Bu hikayenin en dikkat çekici tarafı ise sonrasında yaşanan gelişmeler oldu.
Fenerbahçe ağlarını havalandıran ve takımının Şampiyonlar Ligi'nde yer almasını sağlayan Kerem Aktürkoğlu, daha sonra 25 milyon euro bonservisle Fenerbahçe'ye transfer oldu.
Süreç bununla da sınırlı kalmadı. Fenerbahçe'nin Mourinho ile yollarını ayırma kararının ardından Benfica, elini çabuk tutarak Portekizli teknik direktörü uygun bir maaşla takımın başına getirdi.

MOURINHO'DAN 15 MİLYON EURO GELİR
Futbolun "kelebek etkisi" olarak tanımlanabilecek bu sürecin sonunda ise Benfica bu kez de başarısız sayılabilecek bir sezonun ardından Mourinho'dan ciddi bir gelir elde etti.
Real Madrid'in Jose Mourinho için Benfica'ya 7 milyon euro (ya da ilk etapta konuşulan paraydı) yerine 15 milyon euro serbest kalma bedeli ödeyecek. Bunun sebebi ise Madrid ekibinde yapılan başkanlık seçimlerinin de etkisiyle Mourinho ve Benfica arasındaki sözleşmede bulunan serbest kalma maddesi süresinin dolması.
Florentino Perez başkanlığındaki Real Madrid, Benfica'ya bu sebepten 7 yerine 15 milyon euro ödeyecek.
-
Vatandaş 1 saat önce Şikayet EtKerem fener için tarihi hata oldu. Yazık 25 milyona. Bence ederi 200 bin dolarBeğen Toplam 1 beğeni
-
falan 1 saat önce Şikayet Etişte kulüp yönetmek budur. profesyoneller yönetirse bu olur. inşaatçılar medyacılar yönetirse de milyonlar boşa gider ne de olsa hesabı soran yok üç kuruşluk adam otuz kuruş verirler.Beğen Toplam 1 beğeni
-
MUSTAFA 2 saat önce Şikayet EtFutbolu bilmeyen yöneticiler sayesinde Türk futbolunun geldiği durum. Güler misin? Ağlar mısın?Beğen Toplam 1 beğeni