İsrail taraftarı İngiltere'ye alınmayacak: Başbakan'dan karara eleştiri

UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak olan Aston Villa - Maccabi Tel Aviv maçına deplasman takımı taraftarlarının alınmaması kararı verildi.

GİRİŞ 17.10.2025 14:13 GÜNCELLEME 17.10.2025 14:49
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv'in taraftarları, UEFA Avrupa Ligi'nde takımlarının 6 Kasım Perşembe günü deplasmanda Aston Villa ile oynayacağı maça alınmayacak.

West Midlands Polisi, karşılaşmayı mevcut istihbarat ve geçmiş olaylar doğrultusunda "yüksek riskli" olarak sınıflandırdıklarını açıklarken, maçların güvenlik sertifikalarını vermekten sorumlu güvenlik danışma grubu (Safety Advisory Group), deplasman taraftarlarının stada alınmayacağı konusunda Aston Villa'yı bilgilendirdi.

Aston Villa Kulübünden yapılan açıklamada, güvenlik danışma grubunun talimatı üzerine deplasman taraftarlarının maça alınmayacağı belirtilerek, "Kulübümüz, süreç boyunca Maccabi Tel Aviv ve yerel yetkililerle sürekli iletişim halinde. Maça katılacak taraftarların ve bölge sakinlerinin güvenliği, alınan her kararın merkezinde yer almaktadır." denildi.

UEFA'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Maçların oynandığı ülkenin yetkili yerel makamları güvenlikten sorumludur. Bu tür kararlar, her maç için ayrı ayrı yapılan kapsamlı risk değerlendirmelerine dayanılarak alınır." ifadeleri kullanıldı.

Filistin Dayanışma Kampanyası, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformu hesabından, "Aston Villa-Maccabi Tel Aviv maçını iptal edin. İsrail futbol takımları, soykırım ve apartheid uygularken uluslararası turnuvalarda oynamamalı." paylaşımını yaptı.

Norveç'in İsrail'i 5-0 yendiği Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçında tribünlerde Filistin bayrağı görülüyor, 11 Ekim 2025

Karara destek veren Game Over Israel organizasyonu, "Futbol kültürünün soykırımda sistematik olarak araçsallaştırılmasına dair kapsamlı kanıtlar topladık ve doğruladık. Bu rapor, stadyumlarda yaşanan ırkçılıktan Avrupa'daki saldırılara, soykırımı futbol propagandasına dönüştüren askerlere kadar çeşitli bulguları bir araya getiriyor ve İsrail'in küresel spordaki yerinin savunulamaz olduğunu gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kararı destekleyen Birmingham Bağımsız Milletvekili Ayoub Khan da "Maçla ilgili bu kadar büyük bir gerginlik ve belirsizlik varken, radikal önlemler alınması doğruydu." dedi.

BAŞBAKAN STARMER KARARI ELEŞTİRDİ

İngiltere Başbakanı Keir Starmer ise karara tepki göstererek, "Bu yanlış bir karar. Sokaklarımızda antisemitizme izin vermeyeceğiz. Polislerin görevi, tüm futbol taraftarlarının şiddet veya tehdit korkusu olmadan maçların tadını çıkarabilmesini sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer Londra'da, 11 Ekim 2025

MACCABI TEL AVIV TARAFTARININ SİCİLİ KÖTÜ

UEFA Avrupa Ligi'nde geçen sezon Hollanda'nın Ajax takımına konuk olan ve 5-0 yenilen Maccabi Tel Aviv'in taraftarları, iki gün boyunca şehirde düzensizliğe neden olmuştu.

Hollanda polisinin raporuna göre, bir binanın cephesine asılmış Filistin bayrağını yırtıp yakan İsrailli taraftarlar, araçlara zarar verdi.

5 kişinin hastaneye kaldırıldığı olaylarda 62 kişi gözaltına alınmıştı.

Udine'de oynanan ve 4-1 biten İtalya - İsrail maçında deplasman tribünleri, 14 Ekim 2025

HER MAÇTA İSRAİL'E TEPKİ

İsrail'in milli takım ve kulüp düzeyinde her maçından önce Avrupa sokaklarında büyük gösteriler düzenleniyor.

Gazze'deki soykırım nedeniyle karşılaşmanın oynanmasına karşı çıkan ve İsrail'in spordan men edilmesini isteyen on binler son olarak milli maçlar öncesi Norveç'in başkenti Oslo'da ve İtalya'nın Udine kentinde, Basketbol Avrupa Ligi karşılaşması öncesi de İspanya'nın Valencia kentinde toplanarak tepkilerini gösterdi.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 16
  • Ersever 44 dakika önce Şikayet Et
    Bütün dünya tepki gösterince nasıl etkili oluyor. Bu soykırım ve dünyayı bilgilendirme hep sıcak tutulmalı.
    Cevapla
  • onur 1 saat önce Şikayet Et
    Yahudiler toplum olarak heryerden dışlanmalı...
    Cevapla
  • onur 1 saat önce Şikayet Et
    Kahrolsun itrail ve destekçileri
    Cevapla
  • İnadına REİS 1 saat önce Şikayet Et
    kovun şu katil siyonist teröristleri.
    Cevapla
  • suphi 1 saat önce Şikayet Et
    Toplumlar israili Dünyanın Her Yerinde Böyle dışlamalı ve dışlanıyorlar. Dünya israile ve israillilere dar olacak inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle