İsrail için beklenen karar an meselesi! Tarihi rest UEFA'yı köşeye sıkıştırdı

Katil İsrail'in Filistin'deki soykırımına tepkiler çığ gibi büyüyor. Tüm dünyada İsrail'in Rusya gibi spor organizasyonlarından men edilmesi istenirken UEFA'nın bu konu ile ilgili bugün oylama yapması bekleniyor.

GİRİŞ 23.09.2025 10:26 GÜNCELLEME 23.09.2025 11:15
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Filistin'de Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarına devam eden İsrail için spor dünyasından sesler çok sert şekilde yükselmeye devam ediyor.

Daha önce Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle ilk günlerden itibaren Rusya'yı tüm spor müsabakalarından men eden Uluslararası spor kuruluşları, 7 Ekim 2023'ten beri Filistin'e soykırıma devam eden İsrail için ise bugüne dek hiçbir yaptırım uygulamadı.

Futbolda FIFA ile UEFA'nın büyük bir alçaklıkla çocukları hedef alan ve onları katleden İsrail karşısındaki duyarsızlığı tepkilerin daha da büyümesine neden oldu.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez

İSPANYA BAŞBAKANI PEDRO SANCHEZ'DEN FIFA'YA REST! 

Futbol dünyasından en büyük çıkış ise İspanya'dan geldi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İsrail'in Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika'da düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılması halinde kendi takımlarını turnuvaya götürmeyebileceklerini açıkladı.

Bu açıklama kısa süre içerisinde dünya gündeminde geniş destek buldu. Birçok kullanıcı, İspanya'nın söylemini desteklerken diğer ülkelerin de bu yönde harekete geçmesi gerektiğini savundu.

Cantona

İsrail'in kanlı saldırıları karşısında uzun süredir Filistin'e verdiği destekle bilinen Manchester United'ın efsane futbolcusu Eric Cantona, İngiltere'nin başkentinde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen ve dünyaca ünlü isimlerin sahne aldığı "Together for Palestine" (Filistin için bir arada) etkinliğinde yaptığı açıklamalar ile ses getirdi. 

ERİC CANTONA: 716 GÜN GEÇTİ VE İSRAİL HALEN MÜSABAKALARA KATILABİLİYOR

Efsane yıldız, FIFA ve UEFA'nın İsrail'in müsabakalara katılmasına izin vermesini kınayarak, "Rusya, Ukrayna'da savaş başlattıktan 4 gün sonra FIFA ve UEFA, Rusya'yı men etti. Şimdi ise Uluslararası Af Örgütü'nün soykırım olarak tanımladığı olayların üzerinden 716 gün geçti ve İsrail halen müsabakalara katılmaya devam edebiliyor" diye konuştu.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin

UEFA BUGÜN OYLAMA YAPACAK

Öte yandan İsrail basınına yansıyan haberlere göre, UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) futbol dünyasından gelen tepkiler karşısında daha fazla dayanamayarak bir adım atmaya mecbur kaldı.

Toplanma kararı alan UEFA'nın, soykırımcı İsrail'in milli takım ve kulüplerinin Avrupa kupalarından men edilmesi yönünde bugün bir oylama yapacağı öğrenildi.

Aleksander Ceferin başkanlığındaki UEFA'nın yürütme komitesinde biri İsrailli 19 üye bulunuyor. UEFA'nın olası "askıya alma" kararı, İsrail'in tüm spor organizasyonlarından men edilmesinin de yolunu açmış olacak.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 89
  • selim 1 ay önce Şikayet Et
    Butun yoneticiler satilmis olduklari ve yemlendikleri icin kararin cikmasi cok cok zor. Ama Rusya ornegi biraz onlari zor duruma sokacak. Gorelim bakalim kac gramlik onur ve serefleri varmis.
    Cevapla
  • Kvk69 1 ay önce Şikayet Et
    Atamazlar, butun sponsorlar İsrail destekçisi.
    Cevapla
  • 03afyon 1 ay önce Şikayet Et
    İkiyüzlü adiler. Lakin biz müslüman ülkerden ses yok hâlâ onların ocağına odun taşınmasına yardımcı oluyoruz. Helal olsun ispanya
    Cevapla
  • hasan 1 ay önce Şikayet Et
    Batı insanı bir başka be ! Adamlar ne kadar duyarlı tepki veriyor. bizde böyle bir destek yok filistine. destek verenler de hamas köpeklerine destek vererek dolaylı yoldan israil'e destek veriyorlar. halbuki batı devletleri ve toplumu "hamas'ın söz sahibi olmadığı özgür bir filistin" diyorlar. işte olması gereken bu, işte gerçek filistin bu !
    Cevapla
  • Malazgirt...71 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail Avrupa yakasında mı ki ; Avrupa'da futbol oynuyor....!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle