Sayısız şampiyonlukları vardı! Dev kulüp küme düşürüldü

Ligue 1 ekiplerinden Olimpik Lyon’un borçları nedeniyle 2. Lig'e düşürüldüğü açıklandı.

GİRİŞ 24.06.2025 22:03 GÜNCELLEME 24.06.2025 22:33
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Fransa Ligue 1'in köklü ekiplerinden Lyon küme düşürüldü.

Ligue de Football, borçları nedeniyle Lyon'un küme düşürülmesine karar verdi. Fransız ekibinin yaşanan durum karşısında itiraz hakkını kullanması bekleniyor.

Lyon, Ligue 1'de geride kalan sezonu 6. sırada noktalamış ve Avrupa Ligi biletini almıştı.

Ligde son olarak 2007-2008 sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayan Lyon, tarihinde 7 kez Ligue 1'de zafere ulaştı.

Öte yandan tarihinde 8 kez Fransa Süper Kupa'yı müzesine götüren Lyon, Fransa Kupası'nı 5 kez kazanırken Fransa Lig Kupası'nda ise 1 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Seyfullah Kaygusuz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah Kaygusuz

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • ziyaretçi 2 hafta önce Şikayet Et
    Bizdede bı şekilde adil bir uygulama yapılırsa gerçekten süper ligin değeri uzun vadede artar
    Cevapla
  • hilal71 2 hafta önce Şikayet Et
    biz de şike yapanı bile düşürmediler
    Cevapla
  • B.Ali 2 hafta önce Şikayet Et
    Darısı bizim yamyamların başına diyeceğim ama diyemiyorum çünkü bizde borçlar ertelenir, yapılandırılır, silinir falan hegemonyaları devam eder.
    Cevapla
  • Ali 2 hafta önce Şikayet Et
    Bizde de 4 büyükler hemen küme düşürülmeli. Bu kadar borç ile hala ligdeler.
    Cevapla
  • as selam 2 hafta önce Şikayet Et
    4 büyüklerde küme düşürülmeli. Kimin parasını yurt dışına gönderiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle