İspanya'da dev VAR krizi: El Clasico'nun tekrarı talep ediliyor

Barcelona Başkanı Joan Laporta, 3-2 mağlup oldukları Real Madrid maçındaki bir pozisyon için ortalığı ayağa kaldırdı. Laporta, tepki gösterdikleri pozisyon ile ilgili "Maçın tekrar edilmesini isteyebiliriz" dedi.

İspanya'da dev VAR krizi: El Clasico'nun tekrarı talep ediliyor
İspanya'da dev VAR krizi: El Clasico'nun tekrarı talep ediliyor
GİRİŞ 22.04.2024 19:51 GÜNCELLEME 22.04.2024 19:52
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Barcelona Başkanı Joan Laporta, La Liga'da Real Madrid'de karşı dün oynadıkları El Clasico maçında Lamine Yamal'ın şutunda kaleci Andriy Lunin'in topu kale çizgisi içinden çıkardığına inandıklarını belirterek bundan emin olmaları halinde yasal girişimde bulunacaklarını ve maçın tekrarını isteyeceklerini duyurdu.

İspanya Futbol Federasyonu ve Hakem Komitesi'nden, Yamal'ın pozisyonuyla ilgili tüm ses kayıtlarını ve görüntüleri acil bir şekilde kendilerine ulaştırılmasını istediklerini ifade eden Laporta, "Barcelona'nın başkanı olarak, dünya futbolunun en önemli maçlarından bir gün sonra, VAR gibi bir aracın yanlış kullanılmasının gündemimizi belirlemesinin yarattığı memnuniyetsizliği aktarmak istiyorum" dedi.

FEDERASYON VAR KAYITLARINI AÇIKLADI

Laporta'nın bu isteği sonrası İspanya Futbol Federasyonu, tartışmalı pozisyonun VAR kayıtlarını açıkladı.

VAR hakemi Sanchez Martinez, maçın hakemi Soto Grado'ya, "Topun tamamen çizgiyi geçtiğine dair kanıt yok" ifadelerini kullandı.



"MAÇIN TEKRARINI İSTEYEBİLİRİZ"

Futbolda VAR kullanımını savunan birisi olmadığını ancak bunun günümüzde oyunun bir parçası haline dönüştüğünü ve bu yüzden her zaman adil kullanılması gerektiğini dile getiren Laporta, "Biz bu pozisyonun gol olduğunu düşünüyoruz. Federasyondan ve Hakem Kurulu'ndan gelecek kayıtlardan sonra bizim düşündüğümüz teyit edilirse, daha da ileriye giderek yasal girişimlerde bulunma hakkımızı kullanabilir ve maçın tekrar edilmesini isteyebiliriz" diye konuştu.

Barcelona başkanı, sözlerinin devamında sezon başından beri hakem hatalarının mağduru olduklarını da ileri sürdü.

Real Madrid'in 3-2 kazandığı maçın ardından basın toplantısında konuşan Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez, söz konusu pozisyonda golün geçersiz sayılmasını "utanç verici" olarak nitelemişti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • BirOsmanlı 1 hafta önce Şikayet Et
    Yok yok elimsi elimsidir o fenere verilen uyduruk penaltıdır o
    Cevapla
  • nevizade 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu açıdan bakınca pozisyon gol.
    Cevapla
  • Poyraz 1 hafta önce Şikayet Et
    Şu Barcelonayı Oldum Olası Sevmiyorum İspanyanın PKK sı Bunlar Bölücü Bir Takım Bölücü Bir Irk
    Cevapla
  • cimbomlu 1 hafta önce Şikayet Et
    Ağlaaaaaaaa
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Şikesaraya ofsaytımsı ile sivasta hediye edilen şampiyonluk bu yılda uyduruk bir penaltı ile FENERBAHÇE den çalınıyor..
    Cevapla
  • Ali 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne uydurma penaltısı.Önce arkafan gelen topçu topa vuracağı ayak bileğine darbe yapıyor sonra da kaleci aynı ayağa makas denilen faul hareketini yapıyor top oyundayken.Bırakın bu hâlleri.GS li değilim Trabzonspor luyum. Hep aynı kaybedince çamur at.Zaten kaç tane penaltı son dakika bedavadan aldınız haksız puanlar İlahi adalet gelip seni böyle son dakika vurur artık iş işten geçmiş olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle