Leverkusen tarihinde ilk kez Almanya şampiyonu!

Bundesliga'da tarihinde ilk kez şampiyon olan Bayer Leverkusen, Bayern Münih'in 11 yıldır devam eden hanedanlığına son verdi.

GİRİŞ 14.04.2024 20:25 GÜNCELLEME 14.04.2024 21:59
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bayer Leverkusen Bundesliga'nın 29. haftasında sahasında karşılaştığı Werder Bremen'i 4-0 mağlup etti ve ligin bitimine 5 hafta kala şampiyon oldu. Leverkusen kulüp tarihinde ilk kez şampiyonluk yaşadı.



Bundesliga'nın 29. haftasında Bayer Leverkusen evinde Werder Bremen ile karşı karşıya geldi. Leverkusen sahadan 5-0'lık skorla galip ayrıldı. Ev sahibi ekipte galibiyeti getiren golleri 25. dakikada penaltıdan Victor Boniface, 60. dakikada Granit Xhaka ile 68, 83 ve 90. dakikalarda Florian Wirtz kaydetti.



Bayer Leverkusen bu sonuçla puanını 79’a çıkardı ve ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğu garantiledi. 1904 yılında kurulan Leverkusen tarihinde ilk kez şampiyon oldu.



Xabi Alonso yönetimindeki Bayer Leverkusen, bu sezon ligde çıktığı 29 müsabakada hiç mağlup olmadı ve 25 galibiyet, 4 beraberlik aldı.



Xabi Alonso ile dipten zirveye

Antrenörlük kariyerine 2018 yılında Real Madrid altyapısında başlayan Xabi Alonso daha sonra Real Sociedad B takımının başına geçti. 42 yaşındaki çalıştırıcı ardından kariyerine Almanya’da devam etti.



Geçtiğimiz sezon Bundesliga’nın 8. haftasında sonra Bayer Leverkusen 17. sıradayken göreve gelen Alonso iki sezonda Alman ekibini zirveye taşıdı. Xabi Alonso ayrıca antrenörlük kariyerinde ilk şampiyonluğunu yaşadı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 17
  • Depremzede44 2 hafta önce Şikayet Et
    Leverkusen ın bunca yıl şampiyon olamamış olmasına şaşırdım.. Yıllardır uefa da orada burada rakip oldu takımlarımıza 104 yıldır kim şampiyon oluyor acab :) munih olmuyordur herhalde
    Cevapla
  • mehmet 2 hafta önce Şikayet Et
    birisi Bayern Münih birisi Bayer Leverkusen birisi Bayern eyaletini temsil ederken birisi de Bayer yani aspirin hapı dersek daha mantıklı olur ki ilaç firması
    Cevapla
  • Cemal Serbest 2 hafta önce Şikayet Et
    Şu İki Ekipin Baştaki İsme Dikkat Edin Bayer Yani aynı Firma(Bayer)
    Cevapla
  • Ismail 2 hafta önce Şikayet Et
    Biri Bayern bavyera eyaleti. Digeri Bayer AG ilac üreticisi
    Cevapla
  • sakaryalı 2 hafta önce Şikayet Et
    Leverkursenin ligden düşmesi için bayer ilaç firmasının arkasından çekilmesi lazım bu takım hiç bir zaman asansör takım olmadı pek çok kez şansa birçok şeyi kaçırdı
    Cevapla
  • sakaryalı 2 hafta önce Şikayet Et
    Leverkursen şampiyonluk resimi atıyor bayern ve dortmund altına yazı yazıyor hak ederek şampiyon olan takımı kutluyor spor da büyüklükde budur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle