Bayern Münih'e Dortmund çelmesi! 11 yıl sonra kazandılar

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 27. haftasında Borussia Dortmund, deplasmanda Bayern Münih'i 2-0 yendi.

Bayern Münih'e Dortmund çelmesi! 11 yıl sonra kazandılar
Bayern Münih'e Dortmund çelmesi! 11 yıl sonra kazandılar
GİRİŞ 30.03.2024 22:37 GÜNCELLEME 30.03.2024 22:37
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

"Der Klassiker" (Klasik) olarak adlandırılan karşılaşmada Bayern Münih, Allianz Arena'da Borussia Dortmund'u konuk etti.

Borussia Dortmund, 10. dakikada Karim Adeyemi ve 83. dakikada Julian Ryerson'un attığı gollerle 2-0'lık galibiyete ulaştı. Konuk takımda milli futbolcu Salih Özcan, 68. dakikada oyuna dahil oldu.

Üst üste 4. galibiyetini alan Borussia Dortmund, 53 puanla 4. sırada yer aldı. Dört hafta sonra kaybeden ve 60 puanda kalan lig ikincisi Bayern Münih'in lider Bayer Leverkusen ile arasındaki fark 13'e çıktı.

Dortmund, Bayern'i deplasmanda en son 2013-14 sezonunda mağlup etmişti. Edin Terzic'in takımı 10 sene sonra ilk kez rakibi karşısında galip geldi.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 19
  • Yusuf 4 hafta önce Şikayet Et
    Borussia Dortmund, Bayern Münih'i sahasında 10 yıl sonra 2-0 yendi ve maç sonunda sahanın ortasında kutlama yaptı. Sahaya giren herhangi bir Bayern Münih taraftarı olmadı. Medeniyet farkı işte.
    Cevapla
  • gurbetci 1 ay önce Şikayet Et
    Sergenin dediği gibi alman ligine oynaman );
    Cevapla
  • Tebrikler 1 ay önce Şikayet Et
    Nuri Şahin'li dortmund'u tebrik ederim
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    son on onbeşyıldır sadece Bayern şampiyon adeta devlet gibi olmuş Bayern ve digerleri hersene hersene Bayern çok çandıkıçı.daha lig başlamadan Bayern şampiyon buda heyecan vermiyor
    Cevapla
  • Yado 1 ay önce Şikayet Et
    Yarin bayern takimi ligden çekebilir.
    Cevapla
  • Yusuf 4 hafta önce Şikayet Et
    Bundesliga’da eyyamcı hakemler ve ağır fanatik bir takımı destekleyen federasyon başkanları yok. Bizde olduğu gibi siyasetçiler de karışmıyor. Adam akıllı kadro kuran ve saha da performansını gösteren takım şampiyon oluyor. GS gibi itile kakıla giden takım yok Avrupa’da. Avrupalı hakemle 4 yiyorsunuz çünkü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle