İspanya Futbol Federasyonuna yolsuzluk baskını

Jandarma Merkezi Operasyon Birimi (UCO), yolsuzluk soruşturması kapsamında İspanya Futbol Federasyonuna (RFEF) baskın düzenledi.

İspanya Futbol Federasyonuna yolsuzluk baskını
İspanya Futbol Federasyonuna yolsuzluk baskını
GİRİŞ 20.03.2024 17:55 GÜNCELLEME 20.03.2024 17:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İspanya resmi haber ajansı EFE, Madrid Majadahonda 4 Nolu Asliye Hukuk Mahkemesinde başlatılan soruşturma ve Organize Suç ve Yolsuzlukla Mücadele Savcılığının talimatıyla UCO'ya bağlı ekiplerin bu sabah RFEF'in Madrid'deki merkez binasında ve İspanya'nın farklı kentlerindeki bazı ev ve iş yerlerinde arama yaptığını bildirdi.

7 kişinin gözaltına alınması bekleniyor

Ülke basınında yer alan iddialarda, RFEF'in eski yönetiminin yaptığı, son 5 yıllık dönemi (2018-2023) kapsayan, farklı kamu kurumları ve özel kuruluşlarla imzalanan sözleşmelerde ve idari işlerde yolsuzluk ile para aklama iddialarının araştırıldığı, 7 kişinin gözaltına alınmasının beklendiği ifade edildi.

Madrid'in ilçesi olan Majadahonda'daki mahkeme, İspanya Süper Kupası'nın Suudi Arabistan'da oynanması için bu ülke ile RFEF'in eski başkanı Luis Rubiales döneminde yaptığı anlaşmayla bağlantılı soruşturma başlatmıştı.

Kulüpler Süper Kupa'dan 40 milyon Euro gelir elde ediyor

İspanya Süper Kupası 2019'dan bu yana Suudi Arabistan'da oynanırken, RFEF ve Süper Kupa'daki 4'lü turnuvaya katılan kulüpler yılda 40 milyon avroya yakın gelir elde ediyor.

RFEF'in Suudi Arabistan ile yaptığı anlaşmada aracılığı, eski futbolcu Gerard Pique'nin sahibi olduğu bir şirket yapmış ve çok yüksek miktarda komisyon alındığına dair iddialar İspanyol basınında yer almıştı.

Jandarmanın, Rubiales'in Granada'daki evinde de arama yaptığı belirtiliyor.

Eski RFEF Başkanı Rubiales, Kadınlar Futbol Dünya Kupası'nı kazanan İspanya'nın kupa töreninde İspanyol futbolcu Jenni Hermoso'yu dudaklarından öpmesinden sonra büyüyen eleştirilerin ardından Eylül 2023'te istifa etmek zorunda kalmıştı.

Hermoso'nun Rubiales'e karşı açtığı dava halen devam ediyor.

KAYNAK: NTV SPOR
SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 2
  • Yerli 1 ay önce Şikayet Et
    Aynısından biz de isteriz, futbolumuzdaki karanlık elleri kırma vakti geldi geçiyor.
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Darısı bizim TFF'ye
    Cevapla