Belçika'da emsalsiz karar! Yargının kararı ile o maç yeniden oynanacak

Belçika Ligi'nde Aralık ayında Genk'in Anderlecht ile oynadığı maçta VAR incelemesi sonrası iptal edilen penaltı golü yargıya taşındı. Mahkeme, maçın tekrar oynanmasına hükmetti.

Belçika'da emsalsiz karar! Yargının kararı ile o maç yeniden oynanacak
Belçika'da emsalsiz karar! Yargının kararı ile o maç yeniden oynanacak
GİRİŞ 27.01.2024 20:25 GÜNCELLEME 27.01.2024 20:25
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Belçika Ligi'nde 23 Aralık 2023 günü oynanan Anderlect- Genk mücadelesinde VAR incelemesi sonrası iptal edilen penaltı kararı yargıya taşındı. Mahkeme dünya futbolunda emsal olacak bir karar açıkladı ve maçın tekrar edilmesine hükmetti.

VAR KARARI İLE GOL GEÇERLİ SAYILMADI

Karşılaşmanın 23. dakikasında Genk'in kullandığı penaltıda topun başına geçen Bryan Heynen'in şutu kaleciden döndü. Ardından takım arkadaşı Sor topu filelere gönderirken, VAR incelemesi sonrası Sor'un ceza sahasına erken girdiği kanaatine varıldı ve gol iptal edildi. Maçın 70. dakikasında Genk öne geçti ancak Anderlecht 74 ve 90. dakikada bulduğu gollerle sahadan 2-1 önde ayrıldı.



MAÇ TEKRAR EDİLECEK

Genk, iptal edilen gol için suç duyurusunda bulunarak konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme, Genk'in itirazını değerlendirdi ve Anderlecht'in futbolcusunun ceza sahasına Sor'dan daha önce girdiğine hükmederek maçın tekrar edilmesi kararını verdi.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Güzelmiş 2 ay önce Şikayet Et
    Turkiyede maalesef en adaletsiz yer 1. Tff 2. Yargi. Bir taraftan Yargiya taşınabilmesi iyi olurdu, adil bir hakim cikabilirdi ama duzen baska kurulmus. Hetkes basina biyruk. Kanun ustunde.
    Cevapla
  • Erdal 2 ay önce Şikayet Et
    Maçlar tekrarlansın deyince birileri savunmaya geçti nedense.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de kural hatası hariç maç tekrar olmaz kararı bozacak mahkeme mevcut degildir
    Cevapla
  • ali veli 2 ay önce Şikayet Et
    Aralık ayındaki dava ocakta sonuclanmış. Bizde duruşma tarihi 6 ay yargılama 2 yıl sürer
    Cevapla
  • Neco34 2 ay önce Şikayet Et
    Farklı bi bskış açısı getiriyorum maç bittikten sonra gri pozisyonlar milimetrik incelensin,fauldür ofsayttır vs sonra uzatma olarak yeniden oynsnsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle