Jürgen Klopp'tan flaş ayrılık kararı!

Liverpool'un hocası Jürgen Klopp sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı.

Jürgen Klopp'tan flaş ayrılık kararı!
Jürgen Klopp'tan flaş ayrılık kararı!
GİRİŞ 26.01.2024 14:09 GÜNCELLEME 26.01.2024 14:09
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

2015 yılından beri çalıştırdığı Liverpool'da Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları yaşayan teknik direktör Jürgen Klopp, sezon sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu.

İşte Klopp'un o açıklamaları:

"İlk kez duyduğunuz şu anda bunun pek çok insan için bir şok olduğunu anlayabiliyorum, ancak açıkçası bunu açıklayabilirim - ya da en azından açıklamaya çalışabilirim.

Bu kulüple ilgili her şeyi seviyorum, şehirle ilgili her şeyi seviyorum, taraftarlarımızla ilgili her şeyi seviyorum, takımı seviyorum, çalışanları seviyorum. Her şeyi seviyorum. Ama yine de bu kararı almam, almam gereken kararın bu olduğuna ikna olduğumu gösteriyor.

Nasıl desem, enerjim tükeniyor. Şu anda bir sorunum yok, açıkçası, bir noktada bunu açıklamak zorunda kalacağımı zaten uzun zamandır biliyordum, ama şu anda kesinlikle iyiyim. Bu işi tekrar ve tekrar ve tekrar ve tekrar yapamayacağımı biliyorum.

Birlikte geçirdiğimiz onca yıldan sonra, birlikte geçirdiğimiz onca zamandan sonra ve birlikte yaşadığımız onca şeyden sonra sana olan saygım arttı, sana olan sevgim arttı ve sana en azından gerçeği borçluyum - ve bu da gerçek.

Kulübe zaten Kasım ayında söyledim. İnsanların yaptığım işi dışarıdan gördüğünü, taç çizgisinde olduğumu, antrenmanlarda olduğumu ve bunun gibi şeyleri biraz açıklamak zorundayım ama tüm işlerin çoğu bu tür şeyler etrafında gerçekleşiyor. Yani bir sezon başlar ve siz hemen hemen bir sonraki sezonu planlarsınız.

Birlikte oturup olası transferleri, bir sonraki yaz kampını ve nereye gidebileceğimizi konuştuğumuzda aklıma 'Artık burada olduğumdan emin değilim' düşüncesi geldi ve buna ben de şaşırdım. Açıkçası bunu düşünmeye başladım.

Geçen sezon çok zor bir sezondu ve diğer kulüplerde muhtemelen 'Hadi, her şey için çok teşekkürler ama muhtemelen buradan ayrılmalıyız ya da burada bitirmeliyiz' kararının verileceği anlar oldu. Açıkçası burada böyle bir şey olmadı.

Benim için bu takımı yeniden rayına oturtmaya yardımcı olabilmem çok, çok, çok önemliydi. Tek düşündüğüm buydu. Bunun çok erken gerçekleştiğini fark ettiğimde, bu gerçekten iyi bir takım, büyük bir potansiyele sahip, süper bir yaş grubu, süper karakterler ve tüm bunlar, o zaman tekrar kendimi düşünmeye başlayabilirdim ve sonuç da bu oldu. Yapmak istediğim şey bu değil, sadece yüzde 100 doğru olduğunu düşündüğüm şey bu.

Bu sezonun bitmesine daha beş ay varken, Kırmızılar dört turnuvada mücadele etmeye devam ediyor - ve hala kovalanacak kupalar olsa da Klopp, Mayıs ayında Liverpool Futbol Kulübü'nün başındaki son maçına kadar herhangi bir vedanın kesin olarak askıya alınmasını sağlayacaktır.

Bir anımız olacak, belki buradaki ya da başka bir yerdeki son maç günü - yani başka ülkelerde ya da başka müsabakalarda. Bu tür şeyleri yapmak için yeterince zaman var. Şimdi gerçekten bunun peşinden gidelim. Dış dünya bu kararı kullanmak istiyor, buna gülüyor, bizi rahatsız etmek istiyor.

Biz Liverpool'uz, birlikte daha zor şeyler yaşadık. Siz de benden önce daha zor şeyler yaşadınız. Hadi bundan bir güç çıkaralım. Bu gerçekten harika olurdu. Bu sezondan her şeyi çıkaralım ve gelecekte geriye dönüp baktığımızda gülümseyecek başka bir şeyimiz olsun."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    yoo hiçte şok olmadık
    Cevapla
  • Vatansever 3 ay önce Şikayet Et
    Neeee anlamadım Devrekspor'a mı gelecekmiş? Gelsin gelsin Mesut Özil'le beraber takımı uçururlar süper olur
    Cevapla
  • Pehlivan 3 ay önce Şikayet Et
    Come to Trabzonspor!
    Cevapla
  • fb1453 3 ay önce Şikayet Et
    premier lig çok sıkıcı. futbol var aksiyon yok. gel bizim lige ne ararsan var. şaibe, adam kayırma,çifte standart kavga döğüş , entrika , küfür . dedik ya ne ararsan var. hayatının en renkli günlerini yaşarsın. fenere gel.
    Cevapla
  • fb1453 3 ay önce Şikayet Et
    hiç bir şey anlamadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle