Men cezası gündemdeydi! Manchester United'dan UEFA'ya flaş talep

Manchester United ve Nice'de hisseleri olan olan Jim Racliffe, UEFA'a kural değişikliği başvurusunda bulundu.

Men cezası gündemdeydi! Manchester United'dan UEFA'ya flaş talep
Men cezası gündemdeydi! Manchester United'dan UEFA'ya flaş talep
GİRİŞ 30.11.2023 21:43 GÜNCELLEME 30.11.2023 21:54

Premier Lig devi Manchester United ve Ligue 1 ekibi Nice'de hisseleri olan olan Jim Racliffe, UEFA'ya kural değişikliği başvurusunda bulundu.

The Sun'ın haberine göre, Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray ile aynı grupta bulunan Manchester United'ın %25'lik hissesini satın alan İngiliz iş insanı Jim Racliffe, UEFA'nın 'turnuvaya katılan birden fazla kulüp üzerinde kontrol ya da nüfuz sahibi olmamalı' kuralının değiştirilmesi için başvuruda bulundu.

Manchester United men edilebilir

Talksport'ta yer alan habere göre ise Kırmızı Şeytanlar, bu kural nedeniyle gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nden gelecek sezon men cezası alabileceği iddia edilirken, iki takımın birden sezon sonunda Şampiyonlar Ligi bileti alması durumunda ligi daha yüksek sıralamada bitiren takımın Şampiyonlar Ligi'ne gideceği, diğer takımın ise turnuvadan men edileceği belirtildi.

UEFA Başkanı Aleksandr Ceferin de konu için geçmişte şu sözleri söylemişti:
"Biz sadece Manchester United ile ilgilenmiyoruz, başka kulüpleri almak isteyen 5 veya 6 takım daha var. İki seçenek var; ya kuralları böyle tutacağız ya da aynı anda turnuvada oynamalarına izin vereceğiz"

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.