Manchester City'nin başı suçlamalarla dertte!

Manchester City ve Premier Lig yönetimi, Manchester City hakkındaki suçlamalara ilişkin ilk duruşma tarihi konusunda anlaşmaya vardı. City, davada suçlu bulunursa puan silme cezasının yanında küme de düşürülebilir.

Manchester City'nin başı suçlamalarla dertte!
Manchester City'nin başı suçlamalarla dertte!
GİRİŞ 30.11.2023 20:27 GÜNCELLEME 30.11.2023 21:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City hakkında 2009-10 sezonundan bu yana toplam 115 kez mali konularda kural ihlali yaptığı gerekçesiyle açılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Daily Mail'de yer alan haberde Premier Lig yönetimi ve Manchester City'nin, gelecek yıl yapılacak bir duruşma için anlaşmaya varıldığı belirtildi.

2024'ün son aylarına doğru yapılması beklenen ilk duruşmada Manchester City'nin suçlu bulunması halinde Everton'da olduğu gibi puan cezası alması bekleniyor. Ayrıca yine İngiliz basınına yansıyan haberlerde City'nin küme düşme cezası ile de karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Everton'ın 10 puanı silindi

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton, mali kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle 10 puan ceza aldı.

Premier Lig'den yapılan açıklamada, Everton'a 2021-2022 sezonunda finansal sürdürülebilirlik kurallarını ihlal etmesi nedeniyle söz konusu cezanın verildiği belirtildi.

Yapılan incelemelerde, Everton'ın ilgili dönemde 124,5 milyon sterlin zarar ettiğini kabul ettiği, izin verilen limitin ise 105 milyon sterlin olduğu vurgulandı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    darısı bize inşallah fb yi küme düşer
    Cevapla
  • Erkan 4 ay önce Şikayet Et
    Elin federasyonu küçük büyük ayırmadan cezayı basıyor bizim federasyonsa 4 büyüklere gelince eveleyip geveliyo
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    inşaallah bizim kilerede böyle bir şey yaparlar incelenir bir milyar zarar edip nasıl transfer yapılıyormuş bir görürler
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 4 ay önce Şikayet Et
    İnşAllah küme düşürürler
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Maalesef bizim ülkede zarar eden kişiler ve takımlar ödül alıyor
    Cevapla