İngiliz futbolunu sarsan iddia: İki dev kulüp küme düşebilir

İngiltere'de Everton'ın aldığı puan silme cezasının ardından Manchester City ve Chelsea'nin küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu iddia edildi.

GİRİŞ 18.11.2023 15:05 GÜNCELLEME 18.11.2023 15:38
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İngiltere'de Everton'a finansal sürdürülebilirlik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 10 puan silme cezası verilmişti.

İngiliz basınında bugün yer alan haberlerde Manchester City ve Chelsea'nin de küme düşürülme tehlikesi altında olduğu öne sürüldü.

Manchester City'nin 115 ayrı mali davayla suçlandığı hatırlatılırken... Chelsea'nin de Roman Abramovich dönemindeki kayıt dışı ödemelerle ilgili başının dertte olduğu aktarıldı.

Haberde Everton'ın son 5 yılda yaklaşık 24 milyon pound fazla harcama yaptığı için 10 puan silme cezası aldığı, Manchester City ile Chelsea'nin suçlandığı konuların çok daha ağır olduğu ve 2 kulübün küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği vurgulandı.

Öte yandan Manchester City'nin eski mali danışmanı Stefan Borson, suçlamaların kanıtlanması halinde küme düşme cezasının gündeme gelebileceğini kaydetti.

Stefan Borson'un açıklamaları şöyle:

"Everton'a verilen 10 puan silme cezası FFP ihlali için çok ağır. Manchester City ve Chelsea'ye yapılan suçlamalar kabul edilirse küme düşme yaptırımı potansiyeli yüksek."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • brave heart 5 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı sen onu dener için şöyle fenerin başkanları hep şaibeli bu paralar nereden geliyor onu söyle Bu kadar Galatasaray düşmanı olmayın Avrupa bizi tanıyor ise oda Galatasaray sayesinde
    Cevapla
  • osmanlı 5 ay önce Şikayet Et
    keşke by bizim ülkemizdede araştırılsa galatasarayın tüm kupalarına el konulmalı o zaman
    Cevapla
  • Mehmet Paşa 5 ay önce Şikayet Et
    Doğru hakemlerde GS li zaten geçen sene GS - TS maçında Boey eli ile göz göre göre topu yavaşlattı
    Cevapla
  • kanmaz 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de araştılma olsa böyle beşiktaş ın 50 şampiyonluğu çıkar ne filmler döndü dönüyor sadece 2ncilikler den çalınan şampiyollukları verilse 30-35 şampiyonluk sayısı olur diğerleri 5 e düşer
    Cevapla
  • Selçuklu 5 ay önce Şikayet Et
    Bence 2011 sezonu araştırılsın Fener nasıl şampiyon olmuş.. Fener o sezon trabzonu yenmiş Trabzon maçı satmış.. o sezon Cimbom’u yenmiş Cimbom’da maçı satmış .. o sezon beşiktaşı yenmiş oda maçı satmış.. hele Anadolu takımları fenere nasıl yenilir hadi ts gs BJK bunlar sıradan takım ya kardeşim Anadolu takımları nasıl yenilir fenere.. bunlar araştırılsın…
    Cevapla
  • Biri 5 ay önce Şikayet Et
    Feneri tff dışında bağımsız bir kurul araştırsa 10. Lige hatta cehennemin dibine gönderirler
    Cevapla
  • Siirt'li 5 ay önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum da her nedense herkes Fenerbahçe düşmanlığı bu da Fenerbahçe'nin büyüklüğünü gösteriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle