Kenan Yıldız'dan Bayern Münih itirafı

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Juventus'ta forma giyen Türk futbolcu Kenan Yıldız, Bayern Münih'in kendisini takımda tutmak için geç kaldığını söyledi.

Kenan Yıldız'dan Bayern Münih itirafı
Kenan Yıldız'dan Bayern Münih itirafı
GİRİŞ 09.11.2023 20:00 GÜNCELLEME 09.11.2023 21:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya'da Bayern Münih alt yapısında yetişen ve daha sonra Juventus U19 takımına transfer olan Kenan Yıldız, İtalyan ekibinde A takıma yükseldi.

Kariyerine dair Alman basınından Sport Bild'e açıklamalarda bulunan genç oyuncu şunları söyledi:

"Bayern Münih yöneticileri geç kaldılar"

"Allegri’nin benim hakkımdaki sözleri benim için bir onurdu. Harika bir insan ve harika bir antrenör. Onunla çok iyi bir ilişkim var. Bayern Münih’ten ayrılmak kolay bir karar değildi ama Juventus sportif açıdan harika bir proje sundu. Bayern Münih yöneticileri her ne kadar beni tutmak isteseler de geç kaldılar. Torino'da patlama yapabileceğime en başından beri inanıyordum.

Ülkeye, oyuna ve dile alışmak için 19 yaş altı takımıyla başladım. Ardından adapte oldum ve yazın ABD kampında Chiesa ve Vlahovic gibi daha önce televizyondan hayranlıkla izlediğim isimlerle birlikte oynadım.

İlk maçıma çıktığımda benim için bir rüya gerçek oldu: Bir duygu patlamasıydı! Baggio, Zidane ve Del Piero gibi geçmişteki rol modellerimin oynadığı kulüpte oynamak çok özel."


"Büyük gurur duyuyorum"

Milli takım için de açıklamalarda bulunan Kenan Yıldız, "Annem Alman, babam Türk. U17'den beri Türkiye'de oynuyorum ve bundan büyük gurur duyuyorum. Almanya bana hiç yaklaşmadı, benimle iletişime geçmedi. Bu yüzden seçenek yoktu, soru ortaya çıkmadı. Türkiye adına oynadığım için çok mutluyum." dedi.

Kenan Yıldız bu sezon Serie A ve C-B olmak üzere 9 maça çıkarken 1 gol atıp 1 de asist yaptı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • hızıroğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Aferin len kerata... tuttum seni. Yolun ve bahtın açık olsun. A milli takımda yetenekli ve kendini mental olarak gelistirmiş gençlere ihtiyaç var.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ben o kadar çok iyiyim diyorsun demek
    Cevapla
  • Mustafa ışık 5 ay önce Şikayet Et
    Kendine güveniyor ki başarı gelecektir
    Cevapla