Yasağa rağmen Filistin bayrağı açacaklar

İskoçya temsilcisi Celtic Kulübünün "Yeşil Tugay" (Green Brigade) grubuna üye taraftarların, yasak olmasına rağmen bu gece oynanacak lig maçında Filistin'e destek vermesi bekleniyor.

Yasağa rağmen Filistin bayrağı açacaklar
Yasağa rağmen Filistin bayrağı açacaklar
GİRİŞ 01.11.2023 18:47 GÜNCELLEME 01.11.2023 18:47
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Celtic Star taraftar sitesi editörü David Faulds'un AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu gece Celtic Park'ta Celtic'in İskoçya Premier Ligi'nde St Mirren ile oynayacağı bir maç var. Maçta yaklaşık 59.800 taraftar bulunacak. Ancak Yeşil Tugay'ın tribünde yer aldığı alan boş olacak." dedi.

Filistin'e destek veren "Yeşil Tugay" grubuna üye taraftarlarının iç saha maçlarına gelmesini yasaklamasına rağmen maçta Filistin bayraklarının açılacağını ifade eden Faulds, "Ancak bu akşam Celtic Park'ta çok sayıda Filistin bayrağının dalgalanacağını bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Faulds, "Kulüp, geçen hafta Atletico Madrid'e karşı oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında kulübün UEFA'dan başka bir para cezası alınmasından korktuğu için Filistin bayrağının gösterilmemesini istedi." ifadelerini kullandı.

Dün, Celtic Kulübü yetkilileriyle konuştuğunu belirten Faulds, "Onlara, Filistin bayrağı meselesiyle ilgili itiraz ettim. Celtic, Filistin bayraklarını dalgalandırılmasının taraftar grubu yasağının bir nedeni olmadığını ısrarla belirtti. Ama, Yeşil Tugay aksini söylüyor." ifadelerini kullandı.

Celtic Kulübü, Filistin'e destek veren "Yeşil Tugay" (Green Brigade) grubuna üye taraftarlarının iç saha maçlarına gelmesini yasakladı. Kulübün, taraftar grubunun üyelerine gönderdiği elektronik postayla kombine bilet sahiplerinin iç saha maçlarına katılmasını yasakladığı kaydedilmişti.

Kararın Atletico Madrid ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçta taraftarların tribünlerde Filistin bayrakları açmasının ardından geldiğine vurgu yapıldı. Kulübün "Yeşil Tugay" üyelerinin gösterileri nedeniyle daha önce iki kez para cezası aldığı ve UEFA'nın daha fazla disiplin cezası vermesinden çekindiği belirtilmişti.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 12
  • Anadoluspor 5 ay önce Şikayet Et
    Bizim üç büyükler niye açmıyor diye soranlara, hiç biri zaten Türk ve Müslüman takımı değil. Buyurun araştırın, kurucuları yunan ermeni yahudi ingiliz fransız. Türklerin baş düşmanları.
    Cevapla
  • Morelli 5 ay önce Şikayet Et
    Celtic seni seviyoruz vallahi muslumanlarin yapamadigina siz fazlasiyla yaptiniz helal saygilar
    Cevapla
  • yorgun 5 ay önce Şikayet Et
    helal olsun celtike, bizimkiler ne yapıyor 4 büyük ler biraz adam olun
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yaziklar olsun turkiyeme .
    Cevapla
  • Hakkı hoca 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'deki hiç bir maçta böyle bir bayrak şöleni görmedim. Hatta buradaki İsrail'li futbolcular Filistinli şehitler anılacak diye maça çıkmıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle