İngiliz devinin başı yine dertte! Puan silme ve transfer yasağı gelebilir

İngiltere'de iki yıldız futbolcunun transferi mercek altına alınırken, Chelsea'ye puan silme ve transfer yasağı gelebileceği iddia edildi.

İngiliz devinin başı yine dertte! Puan silme ve transfer yasağı gelebilir
İngiliz devinin başı yine dertte! Puan silme ve transfer yasağı gelebilir
GİRİŞ 31.10.2023 14:58 GÜNCELLEME 31.10.2023 14:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünya futbolunun zirvesi olarak gösterilen İngiltere Premier Lig'de sürpriz bir gelişme yaşandı. İngiliz devine usülsüz transferler nedeniyle puan silme ve transfer yasağı cezası gelebilir.

'GİZLİ ÖDEMELER YAPILDI' İDDİASI!

The Times'ın yayınladığı haberde, Chelsea'nin Roman Abramovich'in dönemi olan 2003-2022 tarihleri arasının soruşturulmaya başlandığı ifade edildi. Yapılan bazı transferlerle ilgili gizli ödemeler yapıldığı şüphesiyle inceleme başlatıldı.

ETO'O VE WİLLİAN TRANSFERLERİ İNCELENİYOR

Soruşturmanın özellikle Chelsea'ye Rus ekibi Anzhi'den transfer edilen Samuel Eto'o ve Willian üzerinde durulduğu belirtildi.

Chelsea, Ağustos 2013'te Eto'o'yu bedelsiz, Willian'ı ise 36,5 milyon Euro ödeyerek kadroya katmıştı.

Bu transferler yapılırken, Maviler'in bazı Rus kuruluşlarına açıktan ödeme yaptığı iddia ediliyor. Ödemeler, Todd Boehly'nin Clearlake Capital konsorsiyumunun kulübü 2022'de Abramovich'ten satın alırken gerçekleştirdiğinin durum tespiti sürecinde ortaya çıktığı kaydedildi.

CHELSEA NE CEZA ALACAK?

Fanatik'in haberine göre; Soruşturmanın sonucunda Chelsea suçlu bulunursa bazı yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Hali hazirda UEFA ile Finansal Fair Play anlaşması yapan İngiliz devi puan silme ve transfer yasağı ile karşı karşıya kalabilir.

Sezon başında göreve Arjantinli teknik adam Mauricio Pochettino'yu getiren Chelsea, ligde oynadığı 10 maçta 12 puan toplayarak 11. sırada yer aldı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • 54 KC 5 ay önce Şikayet Et
    Oda bişeymi bizim düzenin takımı bi incelenirse 1987 den sonraki bütün kupaları geri alınır.
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    ah bir de bizim klipleri inceleseler.. hepsini bir alt lige düşürürler.
    Cevapla