Fransa'da olaylı maçın ardından 9 kişi gözaltına alındı

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde dün oynanması planlanan Olimpik Marsilya-Olimpik Lyon maçı öncesinde yaşanan ve konuk takımın teknik direktörü Fabio Grosso'nun yüzünden yaralanmasına neden olan şiddet olaylarında 9 kişi gözaltına alındı.

Fransa'da olaylı maçın ardından 9 kişi gözaltına alındı
Fransa'da olaylı maçın ardından 9 kişi gözaltına alındı
GİRİŞ 30.10.2023 14:49 GÜNCELLEME 30.10.2023 16:37

Fransız RMC kanalının programına katılan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, dünkü olaylarda Grosso'nun yanı sıra 5 polisin de yaralandığını ve 9 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Ulusal basın, olayla ilgili 2 soruşturmanın başlatıldığını aktardı.

Yerel gazete La Provence, saldırının ardından yüzü kanlar içinde kalan Grosso'nun fotoğrafını bugünkü sayısının kapağına taşıdı.

Lyon taraftarının Nazi selamı vermesi tepki çekti

Öte yandan, bazı Lyon taraftarlarının ertelenen maç öncesi tribünlerde maymun taklidi yapması ve Nazi selamı vermesi tepkiye neden oldu.

Olimpik Lyon Kulübü, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, taraftarların ırkçı tavırlarını kınadı.

Olay

Dün Olimpik Marsilya ile deplasmanda yapacağı maç için stada hareket eden Olimpik Lyon takımının otobüsü, bazı taraftarların saldırısına uğradı.

Saldırıda otobüsün camları kırılırken, Olimpik Lyon Teknik Direktörü Grosso ile yardımcısı Raffaele Longo'nun yaralandığı görüntüler sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Karşılaşma öncesinde yaşanan olaylar nedeniyle maç ertelendi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.