Almanya'da yeni skandal! Filistin paylaşımı nedeniyle sözleşmesi feshedildi

Almanya Bundesliga ekiplerinden Mainz, Filistin’e destek mesajı yayınlayan Fas asıllı Hollandalı oyuncu Anwar El Ghazi’nin sözleşmesini feshetti.

Almanya'da yeni skandal! Filistin paylaşımı nedeniyle sözleşmesi feshedildi
Almanya'da yeni skandal! Filistin paylaşımı nedeniyle sözleşmesi feshedildi
GİRİŞ 17.10.2023 20:57 GÜNCELLEME 17.10.2023 21:08
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

Almanya Bundesliga'da mücadele eden Mainz, 1 ay önce transfer ettiği oyuncusunun sözleşmesini Filistin'e destek paylaşımı yaptığı için feshetti. 

Kulüpten yapılan açıklamada, “FSV Mainz 05 Anwar El Ghazi’yi antrenmanlardan ve maçlardan men etti. Uzaklaştırma kararı, 28 yaşındaki futbolcunun pazar akşamı yaptığı ve daha sonra silinen sosyal medya paylaşımına bir tepki olarak alındı.” denildi.

Kulübün, iki ülke arasındaki çatışmaya dair tarafsız bir noktada durduğunun belirtildiği açıklamada, “Bu paylaşımda El Ghazi, Orta Doğu’daki çatışmalarla ilgili olarak kulüp için kabul edilemez bir pozisyon almıştı. Serbest bırakılmadan önce yönetim kurulu ile oyuncu arasında detaylı bir görüşme yapıldı.” ifadelerine yer verildi.



FESİH GEREKÇESİNİ AÇIKLADILAR


El Ghazi’nin yaptığı paylaşımın kulübün değerleriyle uyuşmadığının belirtildiği açıklamada, “Mainz 05, on yıllardır devam eden karmaşık Orta Doğu çatışmasına ilişkin farklı bakış açılarının varlığına saygı duymaktadır. Ancak kulübümüz, kulübümüzün değerleriyle uyumlu olmadığı için paylaşımın içeriğiyle arasına net bir mesafe koymaktadır.” dedi.


DÜN DE MAZRAOUİ HEDEF OLDU

Almanya'da dün de Bayern Münih'in Fas kökenli Hollandalı futbolcu Noussair Mazraoui, yaptığı Filistin paylaşımıyla Almanya'da tepkilerin hedefi oldu. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Johannes Steiger, Mazraoui'nin hem kulüple ilişiğinin kesilmesi hem de sınır dışı edilmesini istedi.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 161
  • Yılmaz 6 ay önce Şikayet Et
    Sevsinler sizin fikir özgürlüğünüzü. Hepiniz aynısınız. Katil sömürgeci faşist katiller
    Cevapla
  • Durağı Olmayan Yol 6 ay önce Şikayet Et
    taraflılar işte günah çıkarıyorlar bir çok Yahudi'ydi fırınlarda yakıp sabun yapmalarının diyetini alman siyasetini Yahudilere terk etmekle DİYET ödüyorlar
    Cevapla
  • nitekim 6 ay önce Şikayet Et
    yuh ya bu düpedüz İslam düşmanlığı adamcağızın Müslümanların hunharca katledilmesine iki satır tepki göstermesi bile saldırıya uğramasına sebep oluyor pes doğrusu bu 3. dünya savaşının din savaşı olacağı ve her an patlak verebileceği anlamına geliyor.
    Cevapla
  • Vedat 6 ay önce Şikayet Et
    ikiyüzlü yaratıklar. siyonist israil yanındasınız. biz ise inssamlığın yanındayız. bir de taraflı olsaydınız öldürürdünüz.
    Cevapla
  • Kasım 6 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millet ya bizler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle