Fransızlar, Ballon d'Or'un sahibini açıkladı

Fransızlar, PSG'den ayrıldıktan sonra Inter Miami'nin yolunu tutan Lionel Messi için oldukça ses getirecek bir iddia ortaya attı.

Fransızlar, Ballon d'Or'un sahibini açıkladı
Fransızlar, Ballon d'Or'un sahibini açıkladı
GİRİŞ 17.10.2023 16:47 GÜNCELLEME 17.10.2023 18:00
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

PSG'den ayrıldıktan sonra MLS Ligi ekiplerinden Inter Miami'nin yolunu tutan Lionel Messi için dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Fransız dergisi France Football tarafından düzenlenen Ballon d'Or'un ödül töreninin düzenlenmesine sayılı günler kala (30 Ekim 2023'te gerçekleşecek) RMC Sport, ödülün Lionel Messi'ye verileceğini iddia etti.

GERÇEKLEŞİRSE İLK OLACAK

2023 Ballon d'Or ödülünün, Arjantin ile 2022 Dünya Kupası'nda zafere ulaşan Lionel Messi'ye verileceği ve yıldız ismin 8. kez ödülün sahibi olacağı aktarıldı. Haberin detayında ödülün ilk kez Avrupa takımında oynamayan bir oyuncuya gideceği bilgisi de verildi.



TEPKİ GÖREBİLİR


Bu durumun gerçekleşmesi halinde ise Messi, özellikle Fransız futbolseverlerden tepki görebilir. Dünya Kupası finalinde Fransa'yı penaltı atışlarında saf dışı bırakıp zafere ulaşan Arjantin'de takımın yıldızı Messi, o dönem PSG ile Fransa'da oynadığı birçok maçta tepkilere maruz kalmıştı. 35 yaşındaki süper starın bu ödülü kazanması durumunda bir kez daha Fransızların hışımına uğraması bekleniyor. 



HAALAND İSTENİYOR

Diğer yandan ödülle ilgili yapılan anket çalışmalarında pek çok taraftar, bu sezon ödülü Manchester City'de fırtına gibi bir sezon geçiren ve alınmadık kupa bırakmayan Erling Haaland'a verilmesi gerektiğini belirtiyor. 

Lionel Messi daha önce 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 ve 2021 yıllarında Ballon d'Or ödülünün sahibi olmuştu.

2020 yılında ise Covid-19 salgını sebebiyle organizasyon düzenlenmemişti.

Dünya futbolunun en prestijli bireysel ödüllerinden biri olarak kabul edilen Ballon d'Or'da bu sezon; Lionel Messi, Erling Haaland ve Kylian Mbappe adaylar arasında bulunuyor.

Portekizli süperstar Cristiano Ronaldo'nun ismi ise 18 yıl sonra ilk kez bu ödüle aday isimler arasında yer almıyor.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Ege 6 ay önce Şikayet Et
    Umarım messi alır
    Cevapla
  • Murad 6 ay önce Şikayet Et
    Messi alacak insallah
    Cevapla
  • Akıncı beyi 6 ay önce Şikayet Et
    Messi Messi Messi dünyanın en iyisini bu adamı penaltıyano ile kiyasliyanlar gitsin kumda oynasınlar altı pastan çoğu topu dışarı Atan kazma
    Cevapla
  • Levrock 6 ay önce Şikayet Et
    Fazlasıyla hak ediyor, adam tarih yazdi ve Arjantin ile dünya sampiyonu oldu. Dünya sampiyonu olduktan sonra ilk Balon d´or da bu, bence sorun yok.
    Cevapla
  • Ata Ersoy 6 ay önce Şikayet Et
    avrupa futbolunda inanılmaz lobi ve büyük haksızlıklar var. levandovski nin mutlak alması gereken 2 ballon d,or messi ye verildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle