Yunanistan'ın Ayasofya hazımsızlığı bitmiyor!

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının üzerinden 3 yılı aşkın süre geçti ancak Yunanistan'ın hazımsızlığı geçmedi. Yunanistan'ın Atina’daki OPAP Arena Stadyumu'na minaresiz Ayasofya fotoğrafı astığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 17.10.2023 06:02 GÜNCELLEME 17.10.2023 09:50
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 24 Temmuz 2020'de müzeden tekrar camiye çevrilerek ibadete açıldı.

Ayasofya'nın ibadete açıldığı ilk andan itibaren hazımsızlık yaşayan Yunanistan'ın yeni bir skandalı daha ortaya çıktı.

STAT TÜNELİNE MİNARESİZ AYASOFYA FOTOĞRAFI ASTILAR

Yunanistan'ın Atina'daki OPAP Arena Stadyumu'na minaresiz Ayasofya fotoğrafı astığı ortaya çıktı.

EURO 2024 Elemeleri kapsamında Yunanistan ile Hollanda karşı karşıya geldi. Maç öncesi futbolcuların sahaya çıkmak için beklediği koridorda yer alan bir fotoğraf dikkat çekti. Görselde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi yer alırken minarelerinin olmadığı görüldü.

Yunanistan'ın yaşadığı "Ayasofya" hazımsızlığı bu görsel ile bir kez daha ortaya çıktı.

STADIN İSMİNİ AYASOFYA KOYMUŞLARDI

Söz konusu stadyum 1924 yılında Atina'ya sığınmış İstanbul Rumlarının kurduğu AEK futbol takımının stadyumu... Geçtiğimiz yıl açılan stadyumun ismi "Ayasofya Stadyumu" koyulmuştu ve açılışında büyük bir skandala imza atılmıştı.

OPAP Arena spor Kompleksi Ayasofya Stadyumu, Türklere yönelik intikam çığlıklarının yükseldiği nefret seansının adresi olmuştu.

SÖZDE SOYKIRIM DESTEKÇİSİNDEN KONSER

Açılışta kemençe çalan ismin, Pontus milliyetçisi Matthaios Tsahouridis olduğu ortaya çıkmıştı.

19 Mayıs 1919'u, sözde Pontus soykırımı olarak tanıyan ve Türkiye'nin 'Pontus Rumlarına soykırım yaptığını' iddia eten Matthaios Tsahouridis'in, bu sözde soykırımla ilgili şarkılarda ve türkülerde imzası bulunuyor.

Stadı dolduran onbinlerce Yunan taraftar tarafından Türkiye karşıtı sloganlar atılmıştı.

AEK Kulüp Başkanı Dimitris Melissanidis stad açıluşunda "Bu gece AEK yeniden kuruluyor. Ayasofya bir tarih, hafıza ve kültür merkezidir. Yunanistan'ın çocukları burada, atalarımızın anavatanlarından isimlerin yer aldığı 45 ayrı kapıdan geçecekler. Kaybedilen vatan yoktur, unutulan vatan vardır. Stadımız vatan içinde vatandır" ifadeleriyle hazımsızlığını dile getirmişti.

Stadın önündeki kulüp sembolü de dikkat çekiyor. Fanatik Yunanların takımı AEK, Ayasofya ve 'Konstantinopol' hayalini simgeleyen, Ayasofya'nın kubbesi üzerine konmuş çift başlı kartalı kullanıyor.

KAYNAK: TAKVİM
Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 93
  • Gogul48 6 ay önce Şikayet Et
    Aya sofya bitane oda türkiyede.öbürtürlü ve türlerinde birden çok yapsanızda aynısının tıpa tıp bir manevi güç o yaplarda olmayacakki.
    Cevapla
  • Cem 6 ay önce Şikayet Et
    Kılıç artığı aşağılıklar !Yunanistan diye bir yok!Orası da Müslüman Türk’ündür! Mezarları bile dümdüz edilmiş dindaşlarımız hala o topraklarda yatmaktadır,sahipsiz.Bir gün İnşaallah !
    Cevapla
  • Metin 6 ay önce Şikayet Et
    Haydı ordan soysuz Yunan zibidileri
    Cevapla
  • Aali 6 ay önce Şikayet Et
    Meral aksenerin tiwitlerine bakın minaresiz ayasofya yı görürsünüz
    Cevapla
  • emrecik 6 ay önce Şikayet Et
    Son Dakika GOLÜYLE YENİLDİLER YA, OOOH CANIMA DEĞSİNNNN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle