Napoli’nin store mağazasındaki ürünler Yozgat’ta üretiliyor

Yozgat’ta dünyaca ünlü giyim markalarının üretimini yapan bir tekstil fabrikasında İtalya’nın köklü kulübü Napoli takımının store mağazasında yer alan ürünler üretiliyor.

Napoli’nin store mağazasındaki ürünler Yozgat’ta üretiliyor
Napoli’nin store mağazasındaki ürünler Yozgat’ta üretiliyor
GİRİŞ 10.10.2023 11:01 GÜNCELLEME 10.10.2023 11:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde 7 ay önce faaliyet göstermeye başlayan bir tekstil fabrikasında dünyaca ünlü birçok giyim markasının üretimi yapılıyor. Bin bir emek ve zahmetle özenle hazırlanan eşofman takımından basic ve polo yaka tişörtlere kadar ünlü markalarının üretimi yapılan fabrikada ürünler İtalya, ABD, Kanada, İngiltere ve İspanya gibi ülkelere gönderiliyor.

Fabrikada ayrıca İtalya Seri A ekiplerinden Napoli takımının store mağaza ürünleri de üretiliyor. İtalyan taraftarların store mağazalarından temin ettikleri eşofman takımı, tişört ve polar tarzı gibi ürünler, Napoli tribünlerini süslüyor. Fabrika ülke ekonomisine ve istihdamını da önemli katkılar sağlıyor. 220 işçinin çalıştığı fabrika da yıllık 1 milyon ürün üretilmesi hedefleniyor.

Avrupa’nın ürünlerimizi giymesi bizi mutlu ediyor

40 yıldır tekstil işi ile uğraştığını söyleyen fabrika çalışanlarından Mustafa Öztürk, “30 yıl İstanbul’da çalıştıktan sonra Yozgat’ta böyle bir işletme açılınca tereddüt etmeden geldim. Şu anda da Avrupa’nın bütün ülkelerine ihracat yapıyoruz. Burada evime ekonomik katkı sağladığım için de çok mutluyum. Fabrikamızda penye örme gurubu dediğimiz eşofman takımları, polo yaka tişörtler üretiyoruz, ünlü markaların ürünlerini ürettiğimiz için en ufak hataya burada yer verilmiyor. Bu ürünler de Avrupa ülkeleri tarafından takdir görüyor. Ürettiğimiz ürünleri Avrupa ülkelerinin giymesi bizi oldukça mutlu ediyor.” dedi.

Geçimimizi bu fabrikadan sağlıyoruz

Fabrikada çalışan işçilerden Tuğrul Öcalan ise, “Buradan önce İstanbul’daydım, bu firmanın açıldığını duyunca Yozgat’a makine teknisyeni olarak geldim. Burada yurt dışına tişört, polar ve eşofman takımları üretiyoruz. Yozgat’a böyle bir firmanın açıldığı için mutluyuz, geçimimizi buradan sağlıyoruz.” şeklinde konuşu.

220 çalışanla üretim yapıyoruz

Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde 7 ay önce faaliyetlerine başladıklarını belirten fabrika müdürü Bülent Boyoğlu da, Avrupa’nın önde gelen giyim markalarının üretimini yaptıklarını söyledi. Boyoğlu, “Eşofman takımları, polo yaka tişörtler ve basic tişörtler olmak ürün skalamız çok geniştir. Bu ürünleri Avrupa’nın birçok ülkesine ihraç ediyoruz. Hem bölge hem de ülke ekonomisine ciddi katkılarımız olmaktadır. Personel sayımız her geçen gün artıyor, şu anda 220 işçi fabrikamızda çalışıyor. Önümüzdeki süreçte de ciddi yatırımlarımız devam ediyor. Ürettiğim ürünler başta İtalya olmak üzere ABD, Kanada, İngiltere, İspanya gibi birçok ülkeye ihracatımız devam ediyor. Yılık hedefimiz bir milyonun üzerine çıkmaktadır. Kapasitemizi daha da artırarak ülke ekonomisine katkı sağlayıp istihdam sağlamayı düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Ürünleri Yozgat’tan İtalya’ya gönderiyoruz

Fabrikalarında İtalya Seri A kulüplerinden Napoli’nin de store mağaza ürünlerini fabrikalarında ürettiklerini de vurgulayan Boyoğlu, “İtalya’nın ünlü spor kulübü Napoli’ye de fabrikamızda ürünler yapmaktayız. Napoli takımının store mağazalarında satılan ürünlerin birçoğunu biz temin etmekteyiz. Napoli takımının store ürünlerini Yozgat’ta üretip İtalya’ya sevk ediyoruz.” dedi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun yozgatlı sana
    Cevapla