Kurt hoca, 19 yıl sonra eski takımına geri döndü

Hollanda Ligi takımlarından Ajax, eski teknik direktörü Louis van Gaal'in kulüpte danışman olarak işe başladığını açıkladı.

Kurt hoca, 19 yıl sonra eski takımına geri döndü
Kurt hoca, 19 yıl sonra eski takımına geri döndü
GİRİŞ 04.10.2023 12:21 GÜNCELLEME 04.10.2023 14:09

Eredivisie'de sezona iyi başlamayan ve alınan kötü sonuçların ardından Futbol direktörü Sven Mislintat'la yollarını ayıran Ajax, danışmanlık görevi için 72 yaşındaki Louis van Gaal'le anlaştı.

Hollanda ekibinden yapılan açıklamada bu sezon alınan kötü sonuçlara son verebilmek için deneyimli çalıştırıcıyla anlaşma sağlandığı belirtildi.

Louis van Gaal, 1991-97 yılları arasında teknik direktör olarak görev yaptığı Ajax'ta 3 lig şampiyonluğunun yanı sıra 1995'te Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı.

13 yıl sonra ilk

Geçtiğimiz sezonu 3. sırada tamamlayan Ajax, 13 sezon sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı elde edemedi.

Bu sezona ligde Heracles galibiyetiyle başlayan Ajax, sonrasında oynadığı maçlarda galibiyet elde edemedi. Ajax, topladığı 5 puanla ligde 15. sırada yer alıyor.

"Yukarıya giden yolu bulmayız"

Kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Louis van Gaal yeni görevine ilişkin, "Ajax'a yardım etmek ve futbol bilgimle destek olmak istiyorum. Yine yukarıya giden yolu bulmalıyız." dedi.

Deneyimli futbol adamı son olarak Hollanda milli takımının teknik direktörlüğünü yapmıştı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.