İngiltere'de VAR skandalı! Tarihi açıklama geldi

Premier Lig Hakem Kurulu, Tottenham-Liverpool maçında Luis Diaz'ın iptal edilen golündeki kararın hatalı olduğunu ve golün verilmesi gerektiğini açıkladı.

GİRİŞ 01.10.2023 00:14 GÜNCELLEME 01.10.2023 09:33
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İngiltere Premier Lig'de üst sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada Liverpool, deplasmanda Tottenham'a 2-1 yenildi. Ligin 7. haftasında Tottenham ile Liverpool'un karşılaştığı maçın ilk yarısı, 36. dakikada Heung-min Son ve 45. dakikada Cody Gakpo'nun karşılıklı golleriyle 1-1 eşitlikle tamamlandı.



Maçın uzatma dakikalarında, Joel Matip'in kendi kalesine attığı gol ile Tottenham, 2-1 öne geçti ve maç da bu skorla sona erdi. Liverpool'da 26. dakikada Curtis Jones, 69. dakikada ise Diogo Jota kırmızı kart gördü. Bu sonuçla Tottenham, 17 puana yükselirken Liverpool, 16 puanda kaldı.



Premier Lig Hakem Kurulu'ndan açıklama geldi!

Premier Lig Hakem Kurulu, Tottenham-Liverpool maçının 34. dakikasında Luis Diaz'ın iptal edilen golünde verilen kararın yanlış olduğunu ve golün verilmesi gerektiğini açıkladı.

Tarihe geçen açıklamada, "PGMOL, Tottenham-Liverpool maçının ilk yarısında önemli bir insan hatasının meydana geldiğini kabul ediyor. Luis Diaz'ın attığı gol, sahadaki maç görevlileri tarafından ofsayt gerekçesiyle kabul edilmedi. Bu açık ve bariz bir hataydı ve golün VAR müdahalesi yoluyla verilmesi gerekirdi. Ancak VAR müdahale edemedi. PGMOL, hataya yol açan koşullar hakkında tam bir inceleme yapacak." ifadeleri kullanıldı.



Jürgen Klopp: "Hayatımda daha adil olmayan bir maç görmedim"

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp maç sonu yaptığı açıklamada, "Hayatımda Tottenham maçı kadar adil olmayan bir maç görmedim. Pozisyonun ofsayt olmadığı çok net. Merkez Hakem Kurulu'nun hatayı kabul etmesi kime ne kazandırır? VAR geldiğinde her şeyin kolaylaşacağını düşünüyorduk ama öyle olmadı." dedi.



Liverpool'un dünyaca ünlü oyuncusu Virgil Van Dijk ise, "İnancımı kaybediyorum! VAR odasında kimin bu kararı verdiğini bilmiyorum." şeklinde bir açıklamada bulundu.

BABEL'DEN PAYLAŞIM

Liverpool'un eski futbolcusu Ryan Babel, “Liverpool oyuncularının bu resmi yayınlamalarına izin verilmeli.” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 32
  • burak 6 ay önce Şikayet Et
    hata hep bizde olmuyor işte ingiltere insan hata yapar
    Cevapla
  • Bir Adam 6 ay önce Şikayet Et
    Bence birileri VAR'dan rahatsız oluyor. Manipülasyon şansları azaldığı için VAR'ı kötü gösterip kaldırtmaya çalışan kişiler ya da hakemler olabilir. VAR odasındaki hakemler başta olmak üzere, araştırmak lazım.
    Cevapla
  • MisafirBalıkesirli 6 ay önce Şikayet Et
    Futbol mafyası
    Cevapla
  • Namyelüs 6 ay önce Şikayet Et
    Oyun kurallarının net olmadığı,hakem hatalarının bol olduğu,adaletin olmadığı bir spor olan futbolu insanlar neden seyrediyor ki.Çıldırmayı ve çıldırtmayı sevdikleri için mi?
    Cevapla
  • Çiko 6 ay önce Şikayet Et
    Hallerine üzülüyorum. Aynı benim güzel ülkemdeki emeklilerin durumu gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle