Bayern Münih'e büyük şok! Leipzig kupaya üç golle uzandı

Almanya'da Süper Kupa'nın sahibi Bayern Münih'i 3-0 yenen Leipzig oldu.

Bayern Münih'e büyük şok! Leipzig kupaya üç golle uzandı
Bayern Münih'e büyük şok! Leipzig kupaya üç golle uzandı
GİRİŞ 13.08.2023 00:09 GÜNCELLEME 13.08.2023 00:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) geçen sezon şampiyon olan Bayern Münih ile Almanya Kupası'nı kazanan Leipzig Münih’teki Allianz Arena’da karşılaştı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Leipzig, 3. dakikada Dani Olmo’nun golüyle 1-0 öne geçerken, 44. dakikada aynı oyuncuyla fileleri bir kez daha havalandırdı ve ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Leipzig 67. dakikada Bayern Münihli futbolcu Noussair Mazraoui’nin ceza sahasında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kazandı. Dani Olmo’nun penaltı atışını gole çevirmesiyle konuk ekip skoru 3-0 yaptı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Leipzig müsabakan 3-0 galip ayrıldı ve sezonun ilk kupasını kazandı. Leipzig böylelikle ilk kez Süper Kupayı müzesine götürdü.

Fenerbahçe’nin eski oyuncularından Güney Koreli stoper Kim Min-Jae'nin yanı sıra transferi bugün açıklanan İngiliz forvet Harry Kane bu maçta ilk kez Bayern Münih forması giydi. Kim Min-Jae 46. dakikada, Kane de 64. dakikada oyuna dahil oldu.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Harry kane yine kupa alamadı
    Cevapla
  • MuhammedAli 8 ay önce Şikayet Et
    Bayern bitmiş
    Cevapla