Guardiola karar aşamasında! Milli takım ihtimali

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın 2025'te sözleşmesinin sona ermesinin ardından takımdan ayrılmayı düşündüğü belirtildi.

Guardiola karar aşamasında! Milli takım ihtimali
Guardiola karar aşamasında! Milli takım ihtimali
GİRİŞ 12.06.2023 17:09 GÜNCELLEME 12.06.2023 17:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Manchester City ile tarihi bir sezonu geride bırakan Pep Guardiola, takımdaki geleceğiyle ilgili karar aşamasında.

ESPN'de yer alan haberde Pep Guardiola'nın 2025 sezonunun sonunda bitecek kontratının ardından takımdan ayrılmayı düşündüğü ve yeni bir sözleşme konusunda tereddüt yaşadığı belirtildi.

Pep Guardiola, geçtiğimiz kasım ayında Manchester City ile yeni sözleşme imzalamıştı.

Milli takım ihtimali

Pep Guardiola'nın Manchester City'den ayrılması halinde milli takım çalıştırmaya sıcak bakabileceği ifade edildi.

Guardiola'nın anlaşma ihtimalinin bulunduğu milli takımların ise ABD ve Brezilyalı olduğu kaydedildi.

Manchester City'de 7 yılı geride bırakan Pep Guardiola için kulüp yönetiminin gelecek yaz yeni bir kontrat teklifinde bulunacağı ancak Guardiola'nın ayrılık kararı alması halinde ise kulüp yönetiminin bu karara saygı duyacağı aktarıldı.

İstanbul'da tarihe geçti

İngiliz futboluna son yıllarda kazandığı başarılarla damga vuran Manchester City, F.A. Cup'ın ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ni de kazanarak tarihi bir rekor kırdı.

Premier Lig'de son 6 yılın 5'inde şampiyonluk ipini göğüsleyen Manchester City, F.A. Cup zaferiyle de İspanyol teknik adam Pep Guardiola'nın teknik direktörlük yaptığı yedi yıllık dönemde 21 yerel kupanın 11'ini kazandı.

Bu sezon Premier Lig ve F.A. Cup'ı İstanbul'un ev sahipliği yaptığı finalde Inter'i 1-0 yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi'ni de ekleyen Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City, tarihi bir başarıya imza attı.

Favori olarak geldiği İstanbul'dan kupayla ayrılan Manchester ekibi, 24 yıl sonra İngiliz futbolunda "üçleme" (treble) yapmayı başaran ikinci kulüp oldu.

Manchester United, "Sir" unvanlı Alex Ferguson'un çalıştırdığı 1999'da Premier Lig, Federasyon Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ni aynı yıl kazanarak İngiliz futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirmişti.

"Koleksiyoner" Guardiola'dan İstanbul'da yeni rekor

Manchester City ile üç kupayı da kazanan 52 yaşındaki Pep Guardiola, bunu iki kez başaran ilk teknik adam olarak tarihe geçti.

Guardiola, Barcelona'yı çalıştırdığı 2009 yılında La Liga, İspanya Kral Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olarak "üçleme" yapmıştı.

Avrupa futbolunu o dönemde domine eden Katalan temsilcisi, üç kupanın yanı sıra İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı da müzesine götürmüştü.

Guardiola'nın üçüncü şampiyonluk sevinci

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, kariyerinde üçüncü kez Şampiyonlar Ligi kupası sevinci yaşadı.

Deneyimli teknik adam, Barcelona'yı çalıştırdığı dönemde 2008-2009 ve 2010-2011 sezonlarında Avrupa'nın 1 numaralı kupasında şampiyonluğa uzanmıştı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 1
  • Kara 10 ay önce Şikayet Et
    Fb ye gelsin
    Cevapla