Julian Alvarez 23 yaşında tarihe geçti!

Şampyonlar Ligi'nde Inter'i finalde 1-0 mağlup eden Manchester City Avrupa'nın en büyük takımı oldu. İngiliz ekibinde Arjantinli yıldız, Julian Alvarez 23 yaşında tarihe geçti.

GİRİŞ 11.06.2023 15:44 GÜNCELLEME 11.06.2023 16:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şampiyonlar Ligi finali coşkusu dün akşam İstanbul'da yaşandı. İngiliz devi Manchester City, rakibi Inter'i 1-0 yenerek kupayı tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

Tarihinde ilk kez bu kupayı kazanan City'de, bir dönem yolu Bursaspor'dan da geçen 3. kaleci Scott Carson ve teknik direktör Pep Guardiola hariç diğer tüm isimler de bu zaferi ilk kez yaşamış oldu.

23 yaşındaki Arjantinli oyuncu Julian Alvarez ise koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi.



KUPA CANAVARI

Alvarez daha önce River Plate ile Libertadores Kupası, Arjantin Kupası, Sudamericana Kupası; Arjantin milli takımı ile Copa America, Finallissima, Dünya Kupası; Manchester City ile ise Premier Lig ve FA Cup'ı kazanmıştı.

Yıldız golcü, takımı City ile Şampiyonlar Ligi'ni de kazanırken futbolun zirvesindeki iki kupayı aynı sezonda kaldırma sevinci yaşayıp adını tarihe not düştü. 

Bir sezon içerisinde hem Dünya Kupası hem de Şampiyonlar Ligi sevinci yaşayan Alvarez bu sezon 49 maçta 17 gol 5 asistlik katkı sağladı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ma ma mjjja 10 ay önce Şikayet Et
    Kariyerindeki başarıların çoğunda forma giyme sahaya çıkma oranı çok düşük. Ancak hayatında yaptığı doğru tercihler doğru zamanda doğru yerde olmak ve yeteneği ile 23 yaşında inanılmaz bir kariyere imza attı
    Cevapla
  • Hakkınız savun 10 ay önce Şikayet Et
    Yetersiz olduğundan yedek değil o an o kulüpte çok daha iyisi var diye yedek
    Cevapla
  • hasan 10 ay önce Şikayet Et
    bu arkadaştan chp ve fb ye bir adet lazım en azından bir başarı bir şey kazanırlar
    Cevapla