Juventus'un cezası Türk takımlarına yaradı!

İtalya'da Juventus'un puanları yeniden silindi. Siyah beyazlılara verilen ceza Süper Lig ekiplerine yaradı.

Juventus'un cezası Türk takımlarına yaradı!
Juventus'un cezası Türk takımlarına yaradı!
GİRİŞ 23.05.2023 18:57 GÜNCELLEME 23.05.2023 18:59
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mali usulsüzlük nedeniyle soruşturma açılan Juventus'a 10 puan silme cezası verildi. Cezasını bu sezon çekecek olan Juventus, bu kararla birlikte 7. sıraya geriledi. Bu kararla, Juventus'un ligi gelecek yıl UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılacak bir konumda tamamlaması zora girdi.

Juventus'un 7. sıraya gerilemesiyle Serie A'da sıralama Napoli, Lazio, Inter, Milan ve Atalanta şeklinde oldu. 

Süper Lig şampiyonunun Şampiyonlar Ligi'ne bir eleme turu daha az oynayabilmesi için bu sezonun Devler Ligi finalisti Inter'in şampiyon olması ya da kendi liginde Şampiyonlar Ligi'ne katılması gerekiyor.

Juventus'a ceza verilmesiyle Serie A'da 66 puanla üçüncü sıraya yükselen Inter'in gelecek sezon da Şampiyonlar Ligi'ne katılma ihtimali arttı. Bu da Süper Lig'de şampiyon olacak Galatasaray ya da Fenerbahçe'nin Devler Ligi'ne bir eleme daha az oynaması anlamına geliyor. 

Inter, Serie A'nın 37. haftasında Atalanta, 38. haftasında ise Torino ile karşılaşacak. Inter, Atalanta maçında en az 1 puan alması halinde Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantileyecek.

Inter'in Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olması halinde Süper Lig'de ipi göğüsleyen takım sezonu 11 Temmuz'daki Şampiyonlar Ligi 1. Ön Eleme Turu maçıyla açacak. 

Inter'in Serie A'yı ilk dörtte bitirmesi ve finali kaybetmesi halinde Süper Lig şampiyonu 25-26 Temmuz'da oynanacak 2. eleme turu ile başlayacak.

KAYNAK: NTV SPOR
Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 11
  • idris 11 ay önce Şikayet Et
    Ali Koç Ligi desinler. MHK Başkanı bile maaşlı elemanı. Bir de utanmıyorlar. Her hafta diğer takımlara neler yapıyor kumandalı hakemler.
    Cevapla
  • mahmut 11 ay önce Şikayet Et
    Maçları izlemeni tavsiye ederim
    Cevapla
  • can 11 ay önce Şikayet Et
    TFF Gecen Sene TS YI SAMPIYON YAPDI FENERBAHCENIN ÖNÜNÜ KESE KESE BU SENEDE AYNI SENARYO devam ediyo sira Gs de sampiyon yapacak BU HAKEMLERLE FENERBAHCE Düsmanligla
    Cevapla
  • semo 11 ay önce Şikayet Et
    kardeş sen maçları izliyomusun ? fenerbahçenin önünün kesildiğini düşünüyorsan muhtemelen yanlış ligte aynı renk takımı takip ediyorsun
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    belki Beşiktaş 2. olacak..
    Cevapla
  • mahmut 11 ay önce Şikayet Et
    hahahahahahahha
    Cevapla
  • fairtru 11 ay önce Şikayet Et
    bütün kulüplerin borçlarını Ali Koçtan alın o öder süper insandır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle