Fatih Terim sürprizi! Yuvaya dönüyor

İtalya Serie A ekiplerinden Fiorentina, eski teknik direktörleri Fatih Terim'i takımın başına getirmek için kolları sıvadı.

Fatih Terim sürprizi! Yuvaya dönüyor
Fatih Terim sürprizi! Yuvaya dönüyor
GİRİŞ 17.05.2023 07:09 GÜNCELLEME 17.05.2023 07:28
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türk futbolunun efsane ismi Fatih Terim için flaş bir gelişme yaşandı. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra istirahate çekilen tecrübeli hocaya İtalya'dan teklif geldi.

Serie A'da eski günlerini arayan Fiorentina sezon bitiminde teknik direktör Vincenzo Italiano ile yollarını ayırmak istiyor. Mor Menekşelerin ilk tercihi ise eski teknik direktörleri Fatih Terim oldu.

Konferans Ligi sonucu bekleniyor

Fatih Terim ile bir süredir görüşme halinde olduğu belirtilen Fiorentina'nın Vincenzo Italiano ile sözleşme fesih görüşmelerine başlamak istediği ancak takımın UEFA Konferans Ligi'nde yarı finale çıkmasından ötürü bekleme kararı aldığı öğrenildi.

Vincenzo Italiano
Basel'e elenirse Vincenzo Italiano gönderilebilir

UEFA Konferans Ligi yarı final ilk maçında, Fiorentina'nın İsviçre temsilcisi Basel'e 2-1 yenilmesinin ardından taraftarlar büyük hayal kırıklığı yaşadı. Kötü geçen sezonun tek tesellisi olarak UEFA Konferans Ligi'ni müzesine götürmek isteyen Fiorentina'nın rakibine elenmesi durumunda İtalyan teknik adamın suyu iyice ısınacak.

Fatih Terim ve ailesi Floransa'yı istiyor

Fatih Terim, İtalya'ya dönmeye sıcak bakıyor. Tecrübeli teknik adam Fiorentina'dan 2+1 yıllık sözleşme istedi. Terim'in bir başka İtalyan ekibi ve Asya kıtasında yer alan ancak Avrupa konfederasyonunda temsil edilen bir milli takımla da görüşme halinde olduğu öğrenildi. Ancak Terim ve ailesinin ilk tercihinin daha önce yaşadıkları Floransa şehri olduğu belirtildi.



Daha önce Galatasaray'dan ayrılarak 2000/2001 sezonunda Fiorentina'nın başına geçen Fatih Terim, İtalyan ekibiyle 28 maça çıkarken 10 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 1.46 puan ortalaması yakaladı.



Fiorentina ile ligde inişli yıkışlı bir grafik çizen Fatih Terim, İtalya Kupası'nda takımı finale kadar taşısa da Başkan Vittorio Cecchi Gori ile sürekli sürtüşme halinde oldu. Türk teknik adam daha sonra Fiorentina'dan ayrılarak Milan'ın başına geçti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 37
  • cocuk 11 ay önce Şikayet Et
    florasan lambami dediniz
    Cevapla
  • Şampiyon Fiorentina 11 ay önce Şikayet Et
    Fiorentinayı şampiyon yapar. Dünyanın en iyi 4 hocasından biri Fatih Terim.
    Cevapla
  • Gulay 11 ay önce Şikayet Et
    Sizler floransa yi görseydiniz yerleşmek isterdiniz yakışır terim ailesine tebrikler
    Cevapla
  • MMustafa 11 ay önce Şikayet Et
    Parayı kaptirdilar kesin gider bı kulube
    Cevapla
  • Cengiz Yg 11 ay önce Şikayet Et
    Ne bilim, on milyonlarca euro paran var, yedi ceddine yeter. Belli yaşa gelmişsin nedir bu hırs, otur çocuğunla, torununla vakit geçir. Sadece terim değil, güneş vs de,insanlar paraya doymuyor demekki.
    Cevapla
  • Cengiz Yg 11 ay önce Şikayet Et
    Okey oynamak da boş iş. Terim panellere katılsın, gençlere tdlik tecrübesi aktarasın, bir vakıf kurup ağaç diksin, yani birazda ahrete çalışsın, ha bu sadece benim bakış açım, o isterse milli takıma gitsin, hatta aynı anda Gs ve Floransayı çalıştırırken, gazetede yazıp, tvde moderatörlük yapsın.
    Cevapla
  • Alp Çet 11 ay önce Şikayet Et
    Onu bırak parayı faize yatırıyor sen kalkmış neler diyorsun..Doymuyorlar bir türlü.
    Cevapla
  • Ramida HACIOĞLU 11 ay önce Şikayet Et
    Acaba mesele paramı? Bence değil 50 yaşında emekli olup kahvehanelerde okey oynayacak adam değil Fatih Terim. Enerjisi onu daha kuvvetli yapıyor. Bunu anlamak cok mu zor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle