Dünya futbolunun en büyük satışı gerçekleşebilir!

Glazer ailesi tarafından satışa çıkarılan Manchester United’a Katarlı şeyh Jassim bin Hamad bin Khalifa Al Thani, 5 milyar sterlin önerdi.

GİRİŞ 30.04.2023 15:03 GÜNCELLEME 30.04.2023 15:21
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Katar şeyhi Jassim bin Hamad bin Khalifa Al Thani, Glazer ailesi tarafından satışa çıkarılan Manchester United'ı satın almak için 5 milyar sterlin teklif etti.

Şeyh Jassim, aynı zamanda kulübün mevcut tüm borç yükünü sıfırlama sözünü de verdi. Bu para, bir spor kulübünü satın almak için teklif edilen en yüksek miktar oldu.

Jassim bin Hamad bin Khalifa Al Thani

Manchester United'ın sahipleri Glazer ailesi ise, 6 milyar sterlin (122 milyar TL) istiyor. Katarlı yatırım grubunun en önemli rakibi olarak görünen Sir Jim Ratcliffe'in sahibi olduğu INEOS grubu ise hisselerin en fazla yüzde 65'ini alabileceğini bildirdi.

Öte yandan, Katar şeyhi tarafından teklif edilen bu para, nisan ayı içerisinde açıklanan 4 büyüklerin toplam borcunun (22 milyar TL) yaklaşık 5,5 katı yapıyor. 4 büyükler borç içinde yüzerken United bu toplam borcun 5,5 katına satılmak üzere...

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 50
  • Aali 1 yıl önce Şikayet Et
    ula oparaui bize ver 4 büyükleri sana verelim beşincisi de hediyemiz olsun böylelikle hakem derdinden kurtuluruz hersene birini şampiyon yaparsın kafana göre takıl
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunları anlamadım ya Allah bir nimet vermiş biz yiyemedik alın siz yiyin diye gavura ikram ediyorlar.
    Cevapla
  • Admin 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Türkiye den kulup alırlarda Türkiye deki ermeni asılılar koymıyor
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    kureyşin soyu münafık ve müşrikler. tamam al. ama önce bunun katlarını bi yardım yap. islam ülkelerine bi yardım yap. ala kk.ttt diyecem ama ne deyim.
    Cevapla
  • Ne diyelim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu parayla Gazze'ye, Arakan a, Doğu Türkistan a, tüm Afrika ya ne yapılmaz? Futbol ile uyumaya devam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle