İtalya’da dev kulüplerin başı belada: Puan silme cezası...

İtalya Serie A'da skandallar bitmek bilmiyor. 15 puan silme cezası alan Juventus’un ardından üç kulübün daha binalarında arama yapıldı. Roma, Lazio ve Salernitana’nın, 2017-2021 arasındaki süreçte yaptıkları transferler araştırılıyor.

İtalya’da dev kulüplerin başı belada: Puan silme cezası...
İtalya’da dev kulüplerin başı belada: Puan silme cezası...
GİRİŞ 06.04.2023 10:57 GÜNCELLEME 06.04.2023 11:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İtalya'da Roma Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında mali polis ekipleri; Roma, Lazio ve Salernitana takımlarının kulüp binalarında aramalar gerçekleştirdi.

TRANSFERLER İNCELENECEK

Aramalara gerekçe olarak gösterilen savcılık talimatının arkasında, söz konusu kulüplerin 2017 ile 2021 arasındaki 4 sezonluk süreçte yaptıkları futbolcu transferlerine atıf olduğu belirtildi.

İtalya'da daha önce Torino Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 2021'de Juventus'a yönelik başlattığı Prisma soruşturması çerçevesinde siyah-beyazlı kulübün Torino, Milano ve Roma'daki binalarında farklı zamanlarda aramalar yapılmıştı.

İtalya Futbol Federasyonu Spor Hakimliği, söz konusu soruşturmada çıkan bulgular doğrultusunda sportif açıdan Juventus'a sezon ortasında 15 puan silme cezası vermişti. Bu cezaya itiraz eden Juventus hakkındaki bu süreç ve adli süreç ise devam ediyor.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Sivas maçı 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı sözde 4 büyüklerin başına
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla