Bayern Münih - Dortmund maçında gol yağmuru! Lider el değiştirdi

Bayern Münih, Bundesliga'nın 26'ncı haftasında sahasında ağırladığı Borussia Dortmund'u 4-2 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.

Bayern Münih - Dortmund maçında gol yağmuru! Lider el değiştirdi
Bayern Münih - Dortmund maçında gol yağmuru! Lider el değiştirdi
GİRİŞ 02.04.2023 00:19 GÜNCELLEME 02.04.2023 00:19

Bundesliga'nın 26'ncı haftasında Bayern Münih ve Borussia Dortmund Allianz Arena'da karşılaştı.

Karşılaşmanın 13'üncü dakikasında Gregor Kobel'in hatası pahalıya patladı. Kobel'in yaptığı hatanın ardından Bayern Münih 1-0 öne geçti. Münih ekibinin tecrübeli futbolcusu Müller, 18'inci ve 23'üncü dakikada kaydettiği iki gol ile skoru 3-0'a getirdi. Karşılaşmanın 50'nci dakikasında Kingsley Coman'la farkı dörde yükselten Bayern Münih, 72'nci dakikada Emre Can'ın penaltıdan kaydettiği gole engel olamadı ve skor 4-1'e geldi. Karşılaşmada Borussia Dortmund 90'ıncı dakikada Donyell Malen ile bir gol daha buldu. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Bayern Münih, sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla beraber Bayern Münih puanını 55'e çıkartırken, 11 maç sonra kaybeden Borussia Dortmund ise 53 puanda kaldı ve 2'nci sıraya düştü.

BAYERN MÜNİH'TE THOMAS TUCHEL DÖNEMİ

Liglere milli maçlar nedeniyle verilen arada Julian Nagelsmann ile yollarını ayıran Bayern Münih, Thomas Tuchel'le anlaşmıştı. Yeni antrenörüyle ilk maçına ezeli rakibi Borussia Dortmund karşısında çıkan Bayern Münih sahadan galibiyetle ayrıldı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL