Türk futbolseverlerden Burak Yılmaz'a "OneLove" tepkisi

Fortuna Sittard forması giyen Burak Yılmaz'ın FC Volendam ile oynaıkları maçta LGBT haklarını savunan "OneLove" kaptanlık bandını takması sosyal medyada bir kısım Türk futbolseverin tepkisini çekti.

GİRİŞ 18.03.2023 14:20 GÜNCELLEME 18.03.2023 15:01
Bu Habere 206 Yorum Yapılmış

Hollanda Ligi'nin 26. haftasında Fortuna Sittard, deplasmanda Volendam'a 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Burak Yılmaz'ın taktığı kaptanlık bandı ise tepki çekti.



Türk futbolseverler tepki gösterdi

Golcü oyuncu, Volendam karşısında LGBT'yi destekleyen ve gökkuşağı renklerinin bulunduğu "OneLove" kaptanlık bandını taktı. Burak Yılmaz'ın bu bandı takması sosyal medyada gündem olurken bazı Türk futbolseverler konu ile ilgili tepki içeren paylaşımlarda bulundu.

Orkun Kökçü'yü örnek gösterdiler

Hollanda Ligi'nde Feyenoord'da kaptanlık yapan milli futbolcu Orkun Kökçü ise LGBT destekçisi kol bandını takmayı reddetmesi ile ses getirdi. Kökçü daha önce yaptığı açıklamada, "Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum. Yapılacak bu hareketin önemini çok iyi biliyorum ancak dini inancım nedeniyle, bunu yapacak doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden de bu kaptanlık bandını takarken rahat hissetmiyorum. Bazı insanların bu konuda benim hakkımda hayal kırıklığı yaşayabileceğini tahmin ediyorum. Niyetim kesinlikle bu değil. Sözlerimin, bu duyguyu hemen ortadan kaldırmayacağını bilsem de umarım dini sebeplerle aldığım bu karara saygı gösterilir." ifadelerini kullanmıştı.

Burak Yılmaz'a gelen bazı tepkiler şu şekilde:



 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 206
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ben senin babani da sevmezdim .o serefli ismini de değiştir. burak ismi sana gore değil
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilerek taktı ve yaptıysa Allah 1000 türlü belasını versin lut kavminden beter etsin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakışmamış miş... Bal gibi kendisine yakışanı yaptı. Ne bekliyordunuz. Kişiliği zayıf olan birisinden bekleneni yaptı. Konuşmaya değmez de...
    Cevapla
  • Turkish 1 yıl önce Şikayet Et
    Tövbe tövbe
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    adi burakkkk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle