Orkun Kökçü gönülleri bir kez daha fethetti! LGBT'li pazubendi takmadı

Hollanda'da Feyenoord forması giyen Orkun Kökçü, LGBT'yi simgeleyen renklere sahip kaptanlık bandını takmayı bir kez daha reddetti.

Orkun Kökçü gönülleri bir kez daha fethetti! LGBT'li pazubendi takmadı
Orkun Kökçü gönülleri bir kez daha fethetti! LGBT'li pazubendi takmadı
GİRİŞ 13.03.2023 18:57 GÜNCELLEME 13.03.2023 20:43
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu, gelecek hafta ligde oynanacak maçlarda takım kaptanlarının "OneLove" bandını takacakları bir kampanya başlatılacağını duyurdu. Feyenoord'un kaptanı milli futbolcu Orkun Kökçü ise bir kez daha bu bandı takmayı reddetti.



"İÇİMDE FARKLI BİR HİS VAR"

LGBT'yi simgeleyen gökkuşağı renklerine sahip "OneLove" kaptanlık bandını takmayı reddeden Orkun Kökçü, "Eylemi her halükarda destekliyorum: ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı. Ama OneLove grubunun farklı bir amaçla kurulduğuna dair bir his var içimde. Bu, eğitmen, genel müdür ve basın ekibi ile tartışılacak bir konu." ifadelerini kullandı.

"DİNİ İNANCIM NEDENİYLE DOĞRU KİŞİ DEĞİLİM"

Orkun Kökçü daha önce yaptığı açıklamada da, "Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum. Yapılacak bu hareketin önemini çok iyi biliyorum ancak dini inancım nedeniyle, bunu yapacak doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden de bu kaptanlık bandını takarken rahat hissetmiyorum." demişti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Futbol ve diğer branşlardaki spor kulüpleri yöneticilerin Bakanlıkça hizmetiçi eğitime alınmalı, aşırılık, itaatsizlik siyasi söylemler vb. yönelen kulüplere seyircisiz maç oynama, para ve alt kümeye düşürmek cezası, sporculara ise sportif faaliyetlerden men cezası verilmelidir. Spor faaliyetlerinin devamı birlik ve beraberlik sağlanmalıdır.
    Cevapla
  • Murat Demirci 1 yıl önce Şikayet Et
    böyle yapa yapa oyunlarina oyuncu ediyorlar
    Cevapla
  • memo can 1 yıl önce Şikayet Et
    Fifa da istemiyorki. siyaseti futbola ne karistiryorlar.
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Guzel davranis ama keske eylemi destekliyorum diye aciklama yapmasaydi daha guzel olurdu, dini inancim nedeniyle takamayacagim dedikten sonra destekliyorum demek sanki biraz ne sis ne kebab yansin der gibi oluyor, ama sonuc olarak yine de takmadigi icin kutluyoruz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    rabbim sana en güzel ödülü verir kardeşim ins
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle