VAR'da hata yapmıştı! Hakemlik kariyeri sona erdi

İngiltere Profesyonel Hakemler Birliği (PGMOL), Premier Lig'de VAR hakemi olarak görev yapan Lee Mason'ın görevinden ayrıldığını açıkladı.

VAR'da hata yapmıştı! Hakemlik kariyeri sona erdi
VAR'da hata yapmıştı! Hakemlik kariyeri sona erdi
GİRİŞ 18.02.2023 18:28 GÜNCELLEME 18.02.2023 18:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Premier Lig'de 11 Şubat'ta oynanan Arsenal-Brentford maçında VAR hakemi olarak görev yapan Lee Mason'ın hakemlik kariyeri sona erdi.

İlk yarısı golsüz tamamlanan maçın ikinci yarısında Arsenal, Leandro Trossard'ın 66. dakikadaki golüyle öne geçmiş, konuk Brentford 74. dakikada Ivan Toney ile eşitliği sağlamıştı.

Yapılan VAR incelemesinde gol öncesinde Brentford'un savunma oyuncusu Christian Norgaard'ın ofsayt pozisyonunda olduğu görülürken VAR hakemi Lee Mason, ofsayt çizgisini çekmemiş ve golün geçerli olduğuna karar vermişti.

Görevinden ayrıldı

Geçtiğimiz hafta oynanan maçın ardından bu karar tartışmalara yol açarken İngiltere Profesyonel Hakemler Birliği yaptığı açıklamada, Lee Mason'ın görevinden ayrıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Video Asistan Hakem olarak görev yapan Lee Mason'la karşılıklı anlaşarak görevine son verildi. 15 yıldır Premier Lig'de hakem olarak görev yapan Lee, 287 maç yönetti. Kendisine şimdiye kadar gösterdiği çabalar ve emekler için teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

Geçtiğimiz sezon Premier Lig'de maç yöneten Lee Mason, bu sezon başında VAR hakemi olarak görev yapmaya başlamıştı.

KAYNAK: NTV SPOR
SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 6
  • ALPARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Dürüstlük ,vicdan bunlar insanın doğal ,fıtri melekeleridir Yartan Allah tüm insanlara bu güzellikleri bahşetmiş bu şeyler dinden kazanılmıyor bu şeyler dinle harmanlandığında daha da güzelleşiyor .Bize ne oldu anlayamıyorum hem insanlık melekelerimizi hemde İslamın bize öğretiklerini kaybediyoruz birileri bize sanki birşeyler yedirdi yada biz insanlıktan çıktık.Rabbim bu necip milleti korusun ve hidayet nasip etsin
    Cevapla
  • samii 1 yıl önce Şikayet Et
    Abartmayın bizdekide atıldı
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde göz göre göre uygulama yapanlar utanmadan duruyorlar onları gondermeyenlerde ise hoc utanma yok
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamların futbol ahlaki bizden çok farklı neden mi çünkü onlar ne kadar müslüman olmasada adalet var biz Müslüman ülkeyiz ama nerde Müslümanlık adı müslüman hak yiyen yiyene haram olmuş helal helal olmuş haram ufak bı şeyde sonra allaha sığınırız neden Müslümanlık mi aklima geldi
    Cevapla
  • Nevzat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen Türkiye'ye gel. Ofsayıtımsı derler seni de aklarlar. Kahraman olursun. Spor yazarlarının bazıları seni besler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle