Ajax'tan tepki çeken Türkiye kararı!

Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından Hollanda Eredivise Ligi'nde saygı duruşu ve pazubendi kararı alındı. Ancak Ajax kulübü karara uymayınca tepki çekti.

Ajax'tan tepki çeken Türkiye kararı!
Ajax'tan tepki çeken Türkiye kararı!
GİRİŞ 16.02.2023 09:39 GÜNCELLEME 17.02.2023 00:53
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Dünyanın birçok liginde, Türkiye ve Suriye'de yaşanan deprem için maçlardan önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Bu kararın uygulandığı Hollanda Eredivise Ligi'nde Ajax kaptanı Dusan Tadic, Türkiye ve Suriye'de yaşanan depreme destek olmak için takım kaptanlarının taktığı Türkiye ve Suriye bayraklı pazubendini takmadı.

Ajax'ın Waalwijk'i 3-1 yendiği maçta kaptan Tadic'in taktığı pazubentte Türkiye ve Suriye bayrakları yerine diğer maçlarda olduğu gibi 'XXX' yer aldı.



"DEPREMLER BENİ DERİNDEN SARSTI"

Tepkiler sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ajax'ın kaptanı Tadic, "Türkiye ve Suriye depremleri beni derinden sarstı. Düşüncelerim bu trajedide yakınlarını kaybeden insanlar ve her şekilde etkilenen herkesle." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın eski oyuncusu Wesley Sneijder canlı yayında bu duruma açıklık getirdi. Pazubentte Türkiye ve Suriye bağrağı olmamasının nedeninin kulüp tercihi olduğunu söyleyen Sneijder, "Hollanda Ligi'ndeki bütün takım kaptanları, Türkiye ve Suriye'de yaşanan deprem için bu pazubandı taktı. Ajax kaptanı Tadic hariç. Kulüp bunu istemedi." dedi.

Feyenoord forması giyen Orkun Kökçü de hafta sonu oynanan lig maçında Türkiye ve Suriye bayraklarının olduğu kaptanlık pazubendini taktı. Feyenoord'lu taraftarlar Türkiye ve Orkun Kökçü'ye destek verdi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 28
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü ajax yahudi bir takim oldugundan istememis olabilirler
    Cevapla
  • duzceli turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıkılmadık ayaktayız çok büyütmeyin rabbim birliğimizi daim eğlesin türkün turkten başka dostu yoktur
    Cevapla
  • Eray Seçkin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim artık çıkın şu ahmak düşünceden Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur ne demek ya ben Gaziantepliyim yıkılan evler arasında kaldım gördüm ben buradaki Türkleri biliyor musun yağmacıları hırsızları fırsatcıları hepsi Türk bunları yapan ama düşmanımız dediğimiz Amerika Yunanistan en başta da bir numaralı Müslüman düşmanı dediğimiz İsrail ekipleri geldi buraya birisi de harama el sürmedi insanların canını çekti çıkardı enkaz altından bir kuruşluk mallara bile tenezzül etmedi yedikleri kahvaltı olsun akşam yemeği olsun ödetmedi Allah razı olsun bazı halkımız adamlar burda canla başla çalışmalarına rağmen yedikleri yemeğin parasını ödemek için direndiler bu mu tek dost türk
    Cevapla
  • BalkanTürk 1 yıl önce Şikayet Et
    onlar LGBT bandı takar karakterlerini yansıtan
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede sırp oyuncu veya antronör görmek istemiyoruz....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim atalarimiz malesef çok hatalar yapmişlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle