Senegal'in iyilik meleği: Sadio Mane! Hastane, okul, internet...

Dünyanın en önemli yetenekleri arasında gösterilen Senegalli yıldız Sadio Mane, ülkesine yaptığı yardımlarla adından söz ettiriyor. Bayern Münih forması giyen yıldız oyuncu tam bir yardım meleği çıktı.

Senegal'in iyilik meleği: Sadio Mane! Hastane, okul, internet...
Senegal'in iyilik meleği: Sadio Mane! Hastane, okul, internet...
GİRİŞ 31.01.2023 17:04 GÜNCELLEME 31.01.2023 18:04
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bayern Münih'in yıldız futbolcusu Sadio Mane, yaptığı iyiliklerle adından söz ettiriyor. Çevresinde yardıma muhtaç biri varsa öncelikle Bayern Münih'in yıldızı koşuyor.

Bayern Münih'in Müslüman yıldızı Mane daha önce yaptığı açıklamada, "Din benim için çok önemli. Senegal'in yüzde 90'ı müslümandır. Dinimin kurallarına uyuyorum. Günde 5 vakit namaz kılıyorum. İslam'ın kurallarına saygı duyuyorum" ifadelerini kullanmıştı. Bayern Münih'ın yıldız futbolcusu, 2022 yılında Afrika'da yılın futbolcusu ödülüne layık görülmüştü.

Liverpool'da oynadığı dönemlerde ise, "Oruç tutarken oynamak ve idmana çıkmak hiç kolay değil. Ramazan ayı öncesi antrenörümüz ve takım kaptanımızla konuşup antrenmanı sabah saatlerine almak istedik zira sabah idmana çıkınca öğleden sonra evde dinlenmek için çok zamanımız olacaktı. Öteki türlü 14'te 15'te idman yapınca zor oluyor. Teknik direktörümüz talebimizi kabul etti. Bu da saha içinde en iyi performansımızı vermemizi sağlıyor. Liverpool, işimizi kolaylaştırmak için her şeyi yaptı" açıklamasını yapmıştı.

30 yaşındaki Senegalli yıldız, ülkesine yaptığı yardımlarla adından söz ettiriyor. Mane, memleketi Bambaly'de adeta kimsesizlere kol kanat geriyor. Doğduğu köyü adeta yeniden yapılandıran Mane'nin iyilikleri ülkesinde ve dünyada sıkça konuşuluyor. Tecrübeli futbolcu, Bambaly'de 600 bin dolarlık bir hastaneyi finanse etti. 300 bin dolarlık bir okul inşa etti. Buradaki okul ve hastanelerden yüzlerce insan faydalandı.

Sadio Mane, ayrıca her aileye ayda 100 dolar veriyor. Doğduğu köye 4G internet sağlıyor. Sadio Mane, bununla da yetinmiyor. Bir postanenin inşasına başlayan yıldız futbolcu daha fazla imkan sağlamak için gece gündüz uğraşıyor.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu dünyada veren ahirette alır. Dünyada alan da ahirette verir. İnşaAllah Mane Ahirette alanlardan olmuştur. saygı ve hürmetle
    Cevapla
  • Recep Kızılırmak 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun inşallah, tüm kazancı iyi olanlara örnek olsun...
    Cevapla
  • Saim çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    Yokluk içinde büyümüş ama nerden geldiğini unutmuyor halkına yardım etmeyi seviyor hem futboluyla hemde yardımseverliğiyle örnek alınacak bir insan
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun belki bizim ülkemizdeki futbolcular da örnek alırlar
    Cevapla
  • Ziya Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim razı olsun.sayısını çoğaltsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle