Shakhtar Donetsk'ten Ukrayna ordusuna maddi destek!

Ukrayna Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk, 100 Milyon Euro bonservisle Chelsea'nin yolunu tutan Mykhailo Mudryk transferinden 25 milyon doları, Ukrayna ordusuna bağışladığını duyurdu.

GİRİŞ 16.01.2023 20:01 GÜNCELLEME 17.01.2023 10:49
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ukrayna Premier Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk, Mykhailo Mudryk transferinden elde edilen gelirin 25 milyon dolarını, Ukrayna ordusuna bağışladığını duyurdu.

Shaktar Donetsk Başkanı Rinat Akhmetov

UKRAYNA ORDUSUNA BAĞIŞ

Kulüp başkanı Rinat Akhmetov, İngiltere ekibi Chelsea'ye bonuslarıyla 100 milyon avro bonservis bedeli karşılığında yollanan Mudryk'in transferinden elde edilen gelirin bir kısmının, Rusya ile savaşta olan Ukrayna ordusuna bağışlanacağını dile getirdi.

Akhmetov, "25 milyon dolarlık yardım; askerlere, ülkesini savunanlara ve ailelerine verilecek. Bu yardım, sağlık ve ön tedavi harcamaları gibi önemli giderler için de kullanılacak." ifadelerini kullandı.



8,5 YILLIK ANLAŞMA İMZALANDI

Chelsea, Shakhtar Donetsk forması giyen 22 yaşındaki Ukraynalı kanat oyuncusuyla 8,5 yıllık sözleşme imzalandığını dün açıklamıştı. Avrupa futbolunun en önemli genç yetenekleri arasında gösterilen Mudryk, bu sezon kulüp kariyerinde 18 karşılaşmada 10 kez ağları havalandırma başarısı gösterdi.

Ukrayna Milli Takımı'nda 8 maçta forma giyen kanat oyuncusu, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ise 6 maçta 3 gol ve 2 gol pası kaydetti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • SARÌYERLÌ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi yılan.Putinin yerinde olsam veririm ukranyayı sömürsün ABD o .zaman derler canakkale boğazı.Simdikten borçlandırıyorlar bukadar yardım ettik diye bunlara silah lazım değil. savaş bittimi zelenski toz Dogru amerikaya.ukranyada uğraşsın dursun.Tabi gelir amerikan askerleri koruma amaçlı derken oradada karı cok sömürürler orayı bir 200 sene almanyaya yaptıkları gibi .HADÌ KOLAY GELSÌN
    Cevapla
  • Komik 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum da ne çok bilmişsiniz öyle bu çocuk 2 yıldır izleniyor çok başka bi ytenek açın izleyin 100m çok rahat eder
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    benim bildigim, spor hukukuna göre bir oyuncuyla en fazla 5 yillik sözlesme imzalanabilir, yoksa bizmi yanlis biliyoruz ?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bizansta oyun bitmez
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'ya para transfer etme yollarından biri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle