Irkçılık, İspanya futboluna bir ilki yaşatacak!

İspanya'da futbol sahalarındaki ırkçılık olayları ilk kez yargıya taşındı. Bir taraftar, temel hak ve hürriyetleri ihlal, ırkçılık ve manevi bütünlüğe karşı söylemlerle suçlanıyor.

GİRİŞ 12.01.2023 16:15 GÜNCELLEME 12.01.2023 20:55

İspanya La Liga'da, 25 Ocak 2020 tarihinde oynanan Espanyol-Athletic Bilbao karşılaşmasında Athletic Bilbao'nun Ganalı futbolcusu İnaki Williams'a yönelik ırkçı hakaretlerde bulunan bir taraftarın yargılanması için mahkeme karar aldı.

2 yıl hapsi istendi

LaLiga kurumu ile Savcılığın suç duyurularını değerlendiren hakimin kararıyla Barselona İl Mahkemesi'nde yargılanacak olan İspanyol taraftar için 2 yıl hapis, 5 yıl stadyumlara giriş yasağının yanı sıra futbolcu İnaki Williams'tan uzak durma ve para cezası talep ediliyor.

İspanya'da futbolda ırkçılığın yargıya taşınması açısından bir ilk olacak davada sanık, temel hak ve hürriyetleri ihlal, ırkçılık ve manevi bütünlüğe karşı söylemlerle suçlanıyor.

Son dönemlerde, Real Madrid'de forma giyen Brezilyalı futbolcu Vinicius Junior'a yönelik ırkçı söylemler de gündeme gelirken, 24 Ekim 2021'de Nou Camp'ta Barcelona-Real Madrid maçında bu futbolcuya yönelik ırkçı hakaretlerle ilgili suç duyurusu, olayın faillerinin kimliklerinin tespit edilememesinden dolayı sonuçsuz kalmıştı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL