Nou Camp'ı Türk şirket restore edecek! Dudak uçuklatan ücret

Dünyanın önce gelen futbol takımlarından Barcelona, Nou Camp stadyumunun yenilenmesi için, eski TFF Başkanı Nihat Özdemir'in de kurucu ortakları arasında yer alan Limak Holding'le anlaştı.

Nou Camp'ı Türk şirket restore edecek! Dudak uçuklatan ücret
Nou Camp'ı Türk şirket restore edecek! Dudak uçuklatan ücret
GİRİŞ 11.01.2023 00:33 GÜNCELLEME 11.01.2023 00:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona, futbolseverler için büyük önemi bulunan Nou Camp Stadyumu'nun restore edilmesi için Türk şirketle anlaştı.

Yönetim kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapan kulüp, Limak İnşaat'ın Nou Camp Stadı'nın haziran ayında başlanacak restorasyon çalışmalarını yapmasının kabul edildiğini belirtti.

PROJENİN MALİYETİ DUDAK UÇUKLATTI

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) eski başkanı Nihat Özdemir'in Limak Holding'in kurucu ortaklarından olduğu bilinirken İspanyol basınında yer alan haberlere göre, projenin maliyetinin yaklaşık 900 milyon Euro olacağı iddia edildi.

NOU CAMP'IN KAPASİTESİ 105 BİNE ÇIKARILACAK

Restorasyon çalışmalarıyla birlikte Nou Camp'ın kapasitesinin 105 bin 53'e çıkarılması ve 50 bin metrekarelik bir çatının kurulması hedefleniyor. Çalışmaların 2026 yazında sona ermesi öngörülüyor.

MAÇLARINI OLİMPİYAT STADI'NDA OYNAYACAK

La Liga'da 2022-2023 sezonu tamamlandıktan sonra Nou Camp inşaata gireceği için Barcelona futbol takımı, Ekim 2024'e kadar maçlarını Barselona kentinin Montjuic bölgesindeki Olimpiyat Stadı'nda (yaklaşık 50 bin kapasiteli) oynayacak.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 3
  • Salim 1 yıl önce Şikayet Et
    bir chp li olara barçayı kınıyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olur inşallah
    Cevapla
  • hür adam 1 yıl önce Şikayet Et
    habu beşli çeteyi ispanyollarda ( Katalanlar) da kolluyor demek..çapsız muhalefet ne der acaba ..gelirlerse katalanlarla ilişkileri keserler herhal.. gelirlerse işte laf olsun diye dedik...
    Cevapla